top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een levensgroot ommetje – Lucy Neetens

Van Godijn Publishing kreeg ik de kans om deze novelle te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464641219 | 02 juni 2023 | 120 pagina's Uitgeverij Godijn Publishing | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Het speelse en opvallende boek weet direct mijn aandacht te trekken. Het is een boek dat een kleiner formaat heeft dan de meeste andere boeken. Daarbij is de knalblauwe kleur een eyecatcher voor het oog, hierdoor vallen de bruine wandelschoenen ook lekker op. Ik ben zelf dol op wandelen en ga zelf twee keer per dag een ommetje maken, dus ik ben erg nieuwsgierig naar deze novelle.

 

Het verhaal:

Valerie Neeff besluit op een dag de populaire Ommetjes-app op haar mobiele telefoon te installeren. Die dagelijkse wandelingen doen haar goed. Valerie ervaart enorme chaos in haar hoofd die veroorzaakt wordt door een relatie waarin ze zich gevangen voelt. Gedurende haar ommetje komt ze tot rust en krijgt ze ruimte voor nieuwe zienswijzen. Iedere dag ontvangt ze tijdens haar ommetje op de app hersenweetjes van neuropsycholoog Erik Scherder. Ook deze zetten haar aan het denken en de mensen die ze gedurende haar dagelijkse ommetjes ontmoet dragen hier ook aan bij. Valerie laat zien dat ze door het maken van een dagelijks ommetje ook geestelijke ommetjes kan maken van omdenken en omdoen.

 

Mijn ervaring: Lucy Neetens heeft een enorm vlotte, natuurlijke en levendige schrijfstijl en ze schrijft zoals het personage Valerie denkt, hierdoor kan je gemakkelijk en fijn mee gaan in haar gedachten en de gebeurtenissen die ze meemaakt.

We volgen het verhaal door de ogen van Valerie Neeff een doorsnee vrouw die op hele realstische en toegankelijke wijze is neergezet. Doordat ze zo heerlijk doorsnee is kan je gemakkelijk met haar meegaan en meeleven met de emoties en gedachten die ze ervaart, want deze zijn erg herkenbaar voor de meesten.


Het verhaal heeft een super vlotte en leuke verhaallijn, waarbij we een kijk krijgen op haar dagelijks leven, de gebeurtenissen gedurende de ommetjes en de mensen die ze ontmoet, de leuke hersenweetjes en haar emoties en gedachten. Door deze wendingen en gebeurtenissen geniet ik enorm van het leuke en originele verhaal, zeker als je ervaart wat de ommetjes lichamelijk en geestelijk bij Valerie teweegbrengen. Met een mooi einde en inzicht voor sluit het verhaal af.


Een levensgroot ommetje is een originele, verrassende en leuke novelle. Het verhaal is vlot, levendig en op natuurlijke wijze geschreven waardoor je gemakkelijk in de verhaallijn wordt meegezogen. Het is een realistisch verhaal waarin Valerie laat zien wat de dagelijkse ommetjes voor haar lichamelijke en geestelijke welzijn betekenen. Erg leuk!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page