top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een oogje dicht – Jeffrey Archer

Deze thriller klonk zo veelbelovend dat ik het gewoon moest lezen! Van HarperCollins kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789402712087 | 21 maart 2023 | 320 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €21,99


Voor het lezen:

De thriller klonk zo goed en veelbelovend dat ik enorm nieuwsgierig werd. Ik heb niet de twee voorgaande delen van deze serie gelezen, maar er werd mij gezegd dat dit geen probleem was. Zijn vorige boeken kregen goede recensies, waardoor ik hoge verwachtingen heb. De cover is enorm aantrekkelijk en anders dan de meeste thrillers, waardoor de cover er voor mij persoonlijk echt uit springt. Zeker door de zin "Vertrouw je degene die jou moet beschermen?" is mijn interesse gewekt.

 

Het verhaal:

Inmiddels is William Warwick inspecteur en gaat hij op een gevaarlijke nieuwe opdracht. Hij gaat undercover om de corruptie bij de Londense politie aan het licht te brengen. Met hoofdverdachte rechercheur Jerry Summers, die er een nogal luxueuze levensstijl op na houdt. Daarnaast staat drugsbaron Assem Rashidi terecht, waarbij de vader van William, Sir Julian en zus Grace, de advocaten van de tegenpartij zijn. Tijdens zijn undercover onderzoek realiseert William dat de corruptie nog dieper gaat dan oorspronkelijk gedacht werd. Collega's lijken een oogje dicht te knijpen. Zal het William Warwick lukken de waarheid boven tafel te krijgen?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint direct en gelijk volgen er al vele verschillende personages elkaar op. Het verhaal kent dan ook enorm veel personages die soms met enkel de voornaam, enkel de achternaam en soms met beide gebruikt worden. Dit zorgde bij mij tot halverwege het boek soms voor enige verwarring over wie het ook al weer ging.


Het verhaal speelt zich af in 1987 en daarbij wordt je door Jeffrey Archer een stuk mee terug in de tijd gezogen. Jeffrey weet het verhaal enorm levendig, vlot en krachtig te schrijven en neemt in zijn verhaal ook goed elementen uit die tijd mee die het verhaal realistisch maken. Ook de woordspelingen en manier hoe dingen verwoord worden, maken het een bijzonder en goed verhaal. Het verhaal wordt op chronologische volgorde geschreven maar volgt wel tegelijkertijd meerdere verhaallijnen, die elkaar enorm vaak en snel afwisselen. Dit bracht me soms wat uit het verhaal, omdat ik dan net weer goed in de verhaallijn zat, switchte het verhaal voor mij persoonlijk net wat te snel naar een ander personage. Dit maakte het een wat complex verhaal om te lezen en was het echt een boek waar je je hoofd goed bij moest houden. Het plot was verrassend en boven verwachting.


Een oogje dicht, is een verrassende thriller dat een hoop personages kent. Ik had wat moeite met iedereen te onderscheiden en de snelle wisseling in de verhaallijnen, haalde me soms uit de diepte van het verhaal. Toch zat het bijzonder complex maar goed in elkaar en wist het plot me te verrassen. Ik heb ook nog wat onbeantwoorde stukken, maar die mis ik, vrees ik, doordat ik deel één en twee niet gelezen heb. Omdat ik het toch zo'n goed en indrukwekkend verhaal vond, ga ik toch deel één en twee nog lezen om het verhaal compleet te krijgen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page