top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een passievolle zomer – Mirjam Aarts

Ik kreeg de kans van Mirjam om mee te doen aan de blogtour van haar nieuwe en veelbelovende novelle, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789083341002 | 21 juni 2023 | 55 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij Mirjam Aarts | Prijs €2,49


Voor het lezen:

Na het lezen van het feelgood boek Lekker niet perfect was ik erg nieuwsgierig toen ze aankondigde met een nieuwe feelgood serie te komen. Ik kreeg van Mirjam de kans om mee te doen aan haar blogtour. De cover van haar e-book is veelbelovend. Het is een vrolijke, zomerse illustratie, die absoluut het feelgood gevoel oproept. Na het lezen van de flaptekst ben ik nog meer benieuwd naar haar novelle. Ik heb goede en hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

In deel één staat Anne op het punt om een sabbatical te nemen en te gaan reizen met haar twee beste vriendinnen als ze een telefoontje krijgt dat haar vader in het ziekenhuis is opgenomen. Ze wil nu niet vertrekken en bij hem zijn, maar daarbij vraagt hij haar ook nog eens of ze tot die tijd zijn zaak, een strandtent Passie aan het strand van Hoek van Holland, draaiende wil houden tot hij weer zelf aan het werk kan. Terwijl haar vriendinnen genieten in Ibiza, heeft Anne het razend druk met de horecazaak als er ook nog eens een hittegolf door Nederland trekt. Ze heeft geen enkele horeca-ervaring en alles lijkt in één groot fiasco te eindigen. Hoe moet Anne deze zomer overleven?

 

Mijn ervaring: Mirjam Aarts heeft bij deze novelle weer direct het absolute feelgood gevoel te pakken. Ze schrijft luchtig, levendig en heerlijk vlot. Hierdoor leest deze novelle ontzettend lekker weg. Het personage Anne is heel leuk weggezet en je kan goed met Anne mee in de verhaallijn opgaan. Wel ben ik benieuwd of Anne in de volgende delen nog wat verder uitgediept gaat worden. Ook Oliver en de andere personages zijn leuk neergezet. Het verhaal kent een heerlijke en vooral zomerse verhaallijn. Je waant je even in de tropische hitte in een strandtent in Hoek van Holland, waar je geniet van een heerlijke romance. Het verhaal kent een goede opbouw en neemt leuke wendingen. Het blijft tot het einde spannend wat nu het verhaal achter Oliver is. Het verhaal kent een heerlijk zoetsappig feelgood einde wat perfect bij het verhaal past en het eerste deel prachtig afrondt. Een passievolle zomer is het eerste deel van een heerlijke zomerse feelgood, waarbij je samen met Anne even wegdroomt in de strandtent Passie in de Hoek van Holland. De novelle is heerlijk luchtig, vlot en levendig geschreven, hierdoor vlieg je door de eerste novelle heen die een geweldig feelgood einde kent. Ik kan niet wachten om ook van deel twee te gaan genieten!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page