top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een reis om nooit te vergeten – Margje P. Hofstee

Ik kreeg van Kabook uitgevers het recensie-exemplaar en de kans om deel te nemen aan hun blogtour. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789083330679 | 02 maart 2024 | 214 pagina's | Adobe ePub Kabook uitgevers | Prijs €15,99


Voor het lezen:

Alleen al deze lenteachtige, vrolijke en gezellig cover, is al zo uitnodigend dat ik dit veelbelovende verhaal graag wil ontdekken. We zien een prachtige aquarelachtige illustratie van een vrouw met een grote rugzak inchecken bij een punt van Santiago de Compostella. Daar rond omheen zijn bloemen en feestelijke lampjes te zien. Het is het eerste boek van Margje P. Hofstee dat ik ga lezen, maar ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Santiago de Compostella. Een wandeltocht naar liefde en geluk. Maartje wordt door haar vriend Jip meegevraagd om de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella te wandelen, een eeuwenoude tocht van ruim drieduizend kilometer dwars door Europa. Schoorvoetend gaat ze akkoord, om op de avond voor vertrek van Jip te horen dat hij niet meegaat. Intussen heeft Maartje haar baan en huis opgezegd, en nu is ook nog haar relatie voorbij. Ze besluit toch op pad te gaan. Met haar ziel onder haar arm vertrekt ze. Langzaam leert ze hoe het is om pelgrim te zijn. Om af te zien, pijn te ervaren, dagen door de regen te wandelen. Maar er zijn ook mooie ervaringen, en bijzondere ontmoetingen... Het geluk komt steeds dichterbij, en dan staat opeens Jip voor haar neus. En in de hondenopvang waar ze een week vrijwilligerswerk doet, gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Kan Maartje deze uitdagingen het hoofd bieden?

 

Mijn ervaring: Margje P. Hofstee heeft een heerlijke levendige, luchtige en vlotte schrijfstijl, waardoor het verhaal gemakkelijk len fijn eest en je even weg kan dromen met Maartje op de Santiago de Compostella.


We volgen het verhaal van Maartje, het hoofdpersonage is een doorsnee jonge vrouw die nog zoekende is naar waar haar hart ligt en wat ze met het leven wilt. Ze is heel natuurlijk en realistisch neergezet, net als de andere personages. Daarbij heeft Margje P. Hofstee bij de andere personages gekozen voor iets meer diversiteit en verschillende karakters.


Het verhaal heeft een goede opbouw. We starten het verhaal met Jip die Maartje het idee voorlegt om samen Santiago de Compostella te gaan wandelen. Hierdoor ga je mee het avontuur in. De andere personages die Maartje gedurende de reis ontmoet worden hierdoor op natuurlijke wijze geïntroduceerd. Het is een leuke, avontuurlijke en op een gegeven moment ook spannende tocht. Toch weet Margje P. Hofstee de gehele tocht leuk en luchtig te schrijven, waardoor het verhaal geen moment te zwaar wordt.


Een reis om nooit te vergeten is een heerlijke, luchtige en super leuke feelgood. Hou je van avontuur, honden en een leuk liefdesverhaal? Dan moet je zonder twijfel deze feelgood van Margje P. Hofstee gaan lezen. Het is heel levendig, vlot en lekker luchtig geschreven, waardoor je echt met Maartje wegdroomt op haar Santiago de Compostella. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page