top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een schot in de roos – Iris Visser

Van HarperCollins kreeg ik de kans om als Early Read te gaan genieten van het nieuwe boek van Iris

Nederlands | Paperback | 9789402713831 | 31 januari 2024 | 304 pagina's | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €15,00


Voor het lezen:

Na het lezen van de kerstnovelle van Iris, waar ik enorm van heb genoten en om heb kunnen lachen, kijk ik erg uit naar haar nieuwe boek. De cover van het boek geeft het gevoel van een op en top feelgood. De leuke en vrolijke illustratie van een koppel dat uitkijkt over een berg/natuurlandschap geeft een gevoel van blijheid en vrijheid. De ondertitel: "Een ongeplande roadtrip met een razend knappe Schot. Wat kan er misgaan?" maakt me enorm nieuwsgierig naar het verhaal.

 

Het verhaal:

Floor werkt als documentairemaker, wat haar lust en haar leven is. Daarom zegt ze ook ja tegen een opdracht die ze eigenlijk niet ziet zitten: een documentaire maken over haar zoektocht naar haar verdwenen vader. Hiervoor moet ze afreizen naar Schotland.

Door een onhandig voorval wordt net voordat ze vertrekt haar rijbewijs ingevorderd en moet ze in Schotland op zoek naar een privéchauffeur. De knappe Schot Owen staat in de eerste instantie niet te trappelen om haar in zijn kampeerbusje mee te nemen, maar Owen heeft zo zijn eigen redenen om het toch te doen. Het begint als een komische zoektocht vol tegenslagen, maar al snel verandert het in een avontuur dat het leven van Floor voorgoed verandert.

 

Mijn ervaring:

Deze feelgood is zo ongelofelijk lekker en vlot geschreven dat je helemaal met Floor op avontuur in Schotland kan wegdromen. Iris Visser heeft een levendige en luchtige schrijfstijl en een heerlijk gevoel voor humor, waardoor ik meerdere malen om de gebeurtenissen hardop heb zitten lachen.


We volgen het verhaal van Floortje, deze nuchtere en jong volwassen vrouw is redelijk doorsnee, waardoor je als lezer, je gemakkelijk in het personage kan verplaatsen. Wel vind ik het echt sterk dat Floor heel menselijk en realistisch is neergezet met ook zo haar minder sterke kanten. Naast Floor passeert een heel divers en uniek gevolg van personages het verhaal, wat het verhaal erg natuurlijk maakt. Knappe Schot Owen weet direct mijn hart te veroveren. Ik ben echt fan van dit personage.


Het verhaal heeft een heerlijke, avontuurlijke, mooie en ontroerende verhaallijn. Daarin is het ook een op en top feelgood. Ups en downs, drama en veel humor. De mix in dit verhaal is echt perfect. Daarnaast laat de heerlijke setting en roadtrip door Schotland die levendig wordt beschreven me ook echt genieten. Ik probeer altijd tijdens het lezen een voorspelling te maken van het einde, maar Iris wist me erg te verrassen door een goed twist aan het verhaal toe te voegen. Dit was echt geweldig. Het boek sla je zonder twijfel met een heerlijk gevoel dicht.


Een schot in de roos is een ongelofelijk leuke, mooie en ontroerende feelgood. Het kent de perfecte mix van liefde, ups en downs, drama en veel humor. Het is erg levendig, vlot en lekker luchtig geschreven. Dus zoek je nog een heerlijke feelgood? En heb je zin in een roadtrip door Schotland? Dan moet je deze feelgood absoluut gaan lezen!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page