top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een tuin vol liefde – Nadya Viegas

Bij de aankondiging van deze nieuwe feelgood werd direct mijn interesse gewekt. Van Loft Books kreeg ik de kans het boek te lezen en te recenseren.

Nederlands | E-book | 9789047208198 | 30 augustus 2023 | 156 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Loft Books | Prijs €2,99


Voor het lezen:

De sprankelende en vrolijke cover van deze nieuwe feelgood wist direct mijn aandacht te trekken. Ik ben dol op de natuur én feelgood verhalen, dit samen is voor mij al direct een must-read. Op de cover zien we een man en vrouw die de bloemetjes "buiten" zetten en bewateren. Ik verwacht een heerlijk, grappig en leuk verhaal. Ik heb nog niets van Nadya Viegas gelezen, dus ik ben erg benieuwd naar haar feelgood-schrijfkunsten.

 

Het verhaal:

Sharita heeft samen met een aantal buurtbewoners een idyllische buurttuin opgericht. Op deze plek verbouwen ze samen de heerlijkste groente en fruit en kunnen ze samen genieten van het tuinieren. In het midden van hun buurttuin staat een grote eik. Dan ontvangen Sharita en de anderen schokkend nieuws, ze willen de buurttuin ontruimen, omdat er plaats gemaakt moet worden voor nieuwbouw. Projectontwikkelaar Sander verwacht dat ze binnen drie weken zullen vertrekken. Sharita en de andere buurtbewoners laten zich niet zomaar verjagen en besluiten te vechten voor hun buurttuin en het stukje groen in hun buurt. Wint de tuin? Of wint de liefde?

 

Mijn ervaring:

Nadya Viegas heeft een heerlijke natuurlijke, realistische en levendige schrijfstijl. Voordat ik het eigenlijk in de gaten had, had ze me compleet meegezogen in het heerlijke verhaal. We volgen het verhaal van Sharita. Ik vind het onwijs leuk dat Nadya Viegas voor een personage uit een andere cultuur heeft gekozen en die hier in Nederland volkomen geïntegreerd is. Het is een realistisch personage met haar talenten en gebreken. Ook de andere personages zijn heerlijk gevarieerd en divers neergezet.


Het verhaal heeft een hele leuke en verrassende verhaallijn. Want naast de opbloeiende liefde en romance tussen Sharita en Sander, speelt ook de strijd om de buurttuin. Hierdoor is de verhaallijn wat breder, maar maakt dit ook juist de verhaallijn extra leuk. Met de leuke humor waaraan in het verhaal geen gebrek is en de leuke wendingen en gebeurtenissen is het een verhaal geworden dat je niet kan wegleggen voordat het uit is. Ik heb het verhaal dan ook in één keer uitgelezen. Met een heerlijk op en top feelgood einde sluit dit mooie verhaal af.


Een tuin vol liefde is een hele leuke en verrassende feelgood, zeker als je een tuin liefhebber bent, dan kan je je pret niet op. Met haar heerlijke schrijfstijl weet Nadya Viegas je direct haar levendig en realistisch geschreven verhaal in te trekken. Zeker met haar heerlijke gevoel voor humor is het verhaal echt een feest om te gaan ontdekken. Ik vind het een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page