top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Een wereld van verschil – Carla Laureano

Ik kreeg van KokCentrumboeken de kans deze veelbelovende feelgood te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789029732710 | 09 maart 2022 | 400 pagina's KokBoekencentrum | Prijs €23,50


Voor het lezen:

Deze feelgood heeft een geweldige en uitnodigende cover die me gelijk aansprak. De gelukkige vrouw omringd door water en natuur. De typografie sluit perfect aan op het beeld waardoor de cover een sterke en vrolijke uitstraling krijgt. Bij het lezen van de flaptekst wist ik het helemaal zeker, deze feelgood wil ik lezen. Ik kreeg van KokBoekencentrum de kans dit boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Een psychologische feelgoodroman. We volgen Kendall Green, een succesvolle interieurdesigner die is opgegroeid in verschillende pleeggezinnen. Ze is dan ook stomverbaasd als ze te horen krijgt dat ze een groot perceel met maar liefst vijf huizen heeft geërfd van haar tot dan toe onbekende grootmoeder. Ze reist af naar het dorpje Jasper Lake om te zien wat ze heeft geërfd en met het idee om de huizen te verkopen. Wanneer ze daar is, komt ze tot de ontdekking dat de verkoop van de woningen grote consequenties zal hebben voor het dorp. De jonge burgemeester Gabriel Brandt probeert Kendall te overtuigen om de huizen niet te verkopen. Hiervoor gaat Kendall op zoek naar haar eigen verleden.

 

Mijn ervaring: Vanaf de eerste paar bladzijden wordt je meegevoerd in het verhaal en leven van Kendall. Carla Laureano heeft een hele vlotte, krachtige maar ook levendige schrijfstijl. Ze weet de omgeving en met name de huizen, architectuur en meubels met details te beschrijven zodat je helemaal in het verhaal mee kan gaan. Wel doet ze dit op zo'n manier dat het niet langdradig wordt.


De personages zijn geweldig neergezet, waardoor je ook op emotioneel/psychisch vlak helemaal met de personages mee kan voelen en er in op kan gaan. Zowel Gabriel als Kendall zijn echt enorm goed weggezet, daarnaast weet ze ook de dynamiek en het spanningsveld tussen de personages enorm goed te verwoorden, zodat het echt voelbaar is. Kendall maakt een enorme transformatie door. Zo is ze in het begin een vrouw met een trauma door haar verleden en kan ze zich niet tegenover anderen openstellen, lief te hebben, laat staan zich hechten. Het is mooi om tijdens het verhaal te zien hoe dit stap voor stap verandert.


De verhaallijn is origineel, ontroerend en heeft diepgang. Naast het bijzondere verhaal van de huizen, de liefde tussen Gabriel en Kendall, was vooral het psychologische verhaal van Kendall en haar transformatie die me enorm wist te intrigeren en wist te raken. Het is echt een verhaal dat je met een lach en traan leest. Ik vond het een bijzonder, mooi en verrassend verhaal. Dit had ik niet verwacht.


Een wereld van verschil is een bijzondere, originele en ontroerende feelgood die me enorm wist te raken. Tijdens het lezen krijg je echt een band met Kendall en Gabriel en zie je beide personages evolueren en groeien. Het is echt een verhaal dat me wist te raken én daardoor ook echt wist te verrassen. Een bijzondere aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page