top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Eens in je leven – Marijke Vos

Alles wat ik tot nu toe van Marijke gelezen heb, vind ik geweldig. Ik keek dan ook enorm uit naar haar nieuwe boek.

Nederlands | Paperback | 9789402710656 | Druk: 1 | juni 2022 | 336 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Alles wat ik tot nu toe van Marijke gelezen heb, vind ik geweldig. Ik keek dan ook enorm uit naar haar nieuwe boek. Nu kreeg ik van HarperCollins ook nog eens de kans om het boek te recenseren. Super bedankt. Het boek begint al direct goed met de enorm uitnodigende cover die absoluut 100% het feelgood gehalte weer geeft. De donkere lucht met de warme kleurtinten, het vuurwerk en aan de onderzijde een silhouetten van de skyline van Las Vegas en een verliefd koppel waarbij de man op zijn knie gaat. De typografie van de titel, onderschrift en schrijfster maken het design van de cover compleet en knallen er duidelijk uit. Ik heb hoge verwachtingen van wat het verhaal gaat brengen.

 

Het verhaal:

Holly heeft haar leven eindelijk helemaal op rit. Na haar wilde en heftige jaren is haar leven in rustig vaarwater gekomen en werkt ze als docent beeldende vorming. Daarnaast heeft ze ook nog een ongelofelijk knappe man aan de haak geslagen, John. Hij is De Perfecte Verloofde. Ze heeft nog één grote uitdaging, haar excentrieke ouders uit de buurt houden van de toekomstige en chique schoonouders. Geen probleem toch? Dan heeft de trouwambtenaar ineens een hele grote en onaangename verassing waardoor haar leven flink door elkaar wordt geschud.

Holly blijkt in het verleden al getrouwd te zijn. Tien jaar geleden, in Las Vegas. En deze persoon had ze het liefst voor eeuwig uit haar leven verbannen, maar het lot denkt daar anders over...

 

Mijn ervaring:

Wat een meesterwerk van Marijke is dit!

Vanaf de eerste letter sleurde ze me mee het verhaal in. Het was zelfs zo erg dat ik de tijd en alles om me heen vergat. Ik ging compleet op in dit prachtige verhaal. We volgen het verhaal door de ogen van Holly en je kruipt als lezer helemaal in haar huid. Marijke heeft het personage enorm goed en helder neergezet. Ook de andere personages in het verhaal zijn werkelijk fantastisch de charmante John en de nonchalante en enorm sexy Charlie, maar ook de excentrieke ouders sloot ik in mijn hart.


De schrijfstijl van Marijke Vos is in mijn ogen echt typisch Marijke. Ze schrijft vlot krachtig, vol emotie en ze weet haar verhalen zo te brengen dat je er compleet in op gaat. Haar levendige dialogen maken het feest compleet. De verhaallijn is geweldig, het verhaal kent veel ups en downs en heerlijke onverwachte wendingen. Wanneer je als lezer denkt dat je alles gehad hebt, weet Marijke er wel weer een wending aan te geven die je niet ziet aankomen. Marijke heeft ook een geweldig gevoel voor humor, want ik heb meerdere keren hardop moeten lachen. Het plot deed me verrassen, omdat het toch wat anders was dan ik verwacht had. En ook ditmaal, bij een boek van Marijke, wist ik het niet droog te houden. Het prachtige epiloog maakte het echt tot de klapper, waardoor je het boek met een voldaan gevoel dichtslaat.


Voor iedere feelgood-liefhebber, dit nieuwe boek van Marijke Vos wil en moet je lezen! Het verhaal heeft een enorme leuke en originele en verrassende verhaallijn. Met heerlijke ups en downs, een lach en een traan. Eén waarschuwing vooraf; wanneer je aan het boek begint kan je niet meer stoppen met lezen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
59 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page