top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Eet win-win – Janneke van der Meulen

Nadat ik Janneke van der Meulen hoorde bij de podcast van @lobkes, was ik erg nieuwsgierig naar de boeken van Janneke.

Nederlands | Hardcover | 9789079383917 | Druk: 1 | september 2017 | 300 pagina's | Caplan Publishing B.V.


Beschrijving:

Eet win-win: de formule waar alles en iedereen beter van wordt. Gezond, fit en vrolijk zijn is eigenlijk minder complex dan we denken. Het lijkt complex, maar volgens Janneke van der Meulen hoeft dit niet het geval te zijn en moeten we juist terug naar de basis.

De basis is een plantaardige leefstijl die simpel, lekker, snel, gezond en bovendien nog eens logisch is. Alles en iedereen wordt er beter van en wint erdoor: jij, je gezondheid, de dieren en het milieu. Wie wil zo'n leefstijl niet? In Eet win-win geeft Janneke op basis van 545 wetenschappelijke onderzoeken antwoord op heet veel verschillende vragen. Eet win-win zal je niet alleen overtuigen, maar heb je er na het lezen van dit boek ook gelijk veel zin in. Het boek bevat ook nog eens 65 makkelijke plantaardige recepten!

 

Voor het lezen: De cover is een hele frisse en zomerse foto van een werkende Janneke achter haar laptop in de natuur. Onderaan knalt de titel er vanaf, de kleuren passend bij de kleuren in de foto. De magenta roze accenten op de cover knallen ook echt naar voren.


Conclusie:

Het verhaal van Janneke leest prettig weg. Haar verhaal is duidelijk en helder. In haar verhaal verwijst ze naar onderzoeken die aan de zijkanten in de bladpagina genoemd worden. Op deze manier kan je indien gewenst het onderzoek opzoeken. Hierdoor blijft haar verhaal duidelijk en concreet.


Ze belicht alle aspecten die bijdragen aan een gezond, fit en gelukkig leven. Ik had voornamelijk verwacht dat het alleen over voeding zou gaan. Al gaat het grootste gedeelte van haar verhaal over voeding, voedingsstoffen, voedingsgroepen, mineralen en vitamines, Janneke belicht ook andere aspecten die een rol spelen in je gezond, fit en gelukkig voelen.

Hierdoor is ze volledig en compleet in haar verhaal.


Volgens Janneke begint het allemaal dat we terug moeten naar de basis, een plantaardige levensstijl waar alles en iedereen beter van wordt. Janneke heeft in haar verhaal hier zoveel argumenten en overtuigingen voor dat je niet anders kan als hier simpelweg mee eens zijn. Door middel van (545) wetenschappelijke onderzoeken weet Janneke ons niet alleen te overtuigen maar weet ze je ook te inspireren dat je gewoon zin hebt om deze manier van leven in te slaan.


Om deze manier van eten en leven te starten heeft Janneke ook nog eens 65 verschillende recepten in het boek bijgevoegd.


Ik vond het een heel verhelderend, leuk en inspirerend boek!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
25 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page