top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Eindelijk mezelf – Matt Cain

Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik een recensie-exemplaar van deze geweldig klinkende feelgoodroman. Enorm bedankt!

Nederlands | E-book | 9789026166631 | 13 juni 2023 | Adobe ePub Uitgeverij de Fontein | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Bij de aankondiging van dit nieuwe boek van deze nieuwe feelgood was ik gelijk nieuwsgierig. Ik ben naast feelgood ook dol op persoonlijke ontwikkeling, dus een feelgood dat gaat over liefde, vriendschap en trouw zijn aan jezelf maakt dat gelijk het boek extra aantrekkelijk. De vrolijke cover van een silhouet van een man en een hond met een pump in zijn bek, aan het strand met een zon in regenboogkleuren is een heerlijk en stralend beeld. De typografie van de titel is er perfect op afgestemd. Ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Het leven van Ted Ainsworth loopt op rolletjes en hij is enorm gelukkig. Inmiddels is hij twintig jaar gelukkig getrouwd en werkt hij in de ijssalon van zijn ouders. Maar dan knapt ineens de bubbel en ziet hij in dat zijn huwelijk niet zo gelukkig is als hij dacht, laat staan dat hij in een familiebedrijf van zijn ouders had willen werken, hij houdt niet van ijs. Wanneer zijn man hem verlaat voor een strakker en jonger exemplaar, gaat Ted Ainsworth over wat hij zélf wil in zijn leven. Het is eindelijk kans om zijn geheime droom te gaan volgen, een carrière op te bouwen en te gaan stralen. Eindelijk krijgt hij de kans om te worden wie hij wil zijn.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met het perfecte leven dat Ted Ainsworth op dat moment nog denkt te hebben, maar door een heftige gebeurtenis stort de wereld van Ted Ainsworth helemaal in. Door deze gebeurtenis, die Matt Cain enorm realistisch, vlot en levendig weet te beschrijven, ga je als lezer enorm gemakkelijk in het verhaal op. Het hoofdpersonage Ted Ainsworth is op fantastische en unieke wijze neergezet. Ik kan het enorm waarderen dat het geen standaard persoonlijkheid is, maar dat Matt Cain hem duidelijk een eigen identiteit heeft gegeven met ook minder perfecte kantjes. Datzelfde geldt voor andere personages in het verhaal. Niet allemaal worden ze even ver uitgediept, toch hebben ze allemaal iets eigens en zijn ze origineel. De originele, leuke en sterke verhaallijn weet je door de plotselinge omslag direct mee te nemen in het leven van Ted Ainsworth. Buiten dat Ted Ainsworth op dat moment even door een zwaar dal gaat, weet Matt Cain dit toch op een hele luchtige en prettige manier te beschrijven zonder dat het een zwaar verhaal wordt. Ook de nodige humor waar in het verhaal geen gebrek aan is, kan ik enorm waarderen. Ik kan ook echt hardop lachen om de uitspraken en gebeurtenissen die zich voordoen. Het verhaal bevat erg veel onverwachte wendingen en verrassingen, daardoor weet het boek je van begin tot einde te boeien. Ook het einde is verrassend mooi en sterk en is absoluut als kers op de taart een heerlijk feelgood einde. Eindelijk mezelf, wist me ondanks mijn hoge verwachtingen enorm positief te verrassen. Het boek was nog leuker dan ik had verwacht. Het is heerlijk vlot, luchtig, levendig en met veel humor geschreven. De unieke, eigen en bijzondere personages maken het een origineel en realistisch verhaal. Ik heb enorm genoten van dit heerlijke verhaal.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page