top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Elfenstof – Carrie Jones

De mooie cover spreekt me enorm aan. Na het lezen van de beschrijvende tekst werd ik nog nieuwsgieriger naar dit boek.

Nederlands | Paperback | 9789493265073 | Druk: 1 | april 2022 | 280 pagina's | Uitgeverij Dutch Venture Publishing


Voor het lezen:

De mooie cover spreekt me enorm aan. Na het lezen van de beschrijvende tekst werd ik nog nieuwsgieriger naar dit boek. Het is een cover met enorm kleine subtiele details die zorgt dat je blijft kijken naar de bijzonder vormgeven cover. Ik verwacht een heerlijk fantasierijk YA verhaal, die heerlijk weg leest.

 

Het verhaal:

Zara White heeft een moeilijke tijd achter de rug. Haar stiefvader is totaal onverwachts voor haar ogen gestorven. Uit wanhoop is ze nu door haar moeder naar haar grootmoeder gestuurd, in de hoop Zara uit haar dip te halen. Zara is geobsedeerd door fobieën. Eenmaal in het ijskoude Maine aangekomen, ziet ze wederom die vreemde kerel die ze thuis ook zag. Wordt Zara gestalkt? De stalker is geen verzinsel van Zara's overactieve verbeelding. Ze blijft hem zien en laat een vreemd spoor van goudstof achter. Wat is er in vredesnaam aan de hand? Is het echt zo bovennatuurlijk als het lijkt?

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal vanuit het vertelperspectief van Zara. In het begin kon ik me wat moeilijk in Zara en haar obsessie voor fobieën plaatsen, waardoor ik wat moeite had om in het verhaal te komen. Naarmate het verhaal vordert en de situatie van Zara steeds duidelijker wordt en ze ook opener wordt en zelfs vrienden lijkt te maken begon het verhaal voor mij steeds meer te leven. Ook kon ik me steeds beter in Zara verplaatsen en zat ik steeds lekkerder in het verhaal.


De schrijfstijl is vlot en krachtig, waardoor dat het een lekker tempo in de verhaallijn en alle gebeurtenissen zit. Daarnaast neemt het verhaal onwijs veel wendingen die je absoluut niet verwacht. Ook al waren de wendingen in mijn ogen soms absurd, toch past het in het verhaal en had het wel iets. Zeker naarmate het plot vordert weet de spanning in het verhaal zich goed op te bouwen. En wat betreft het plot, ook dat was echt alles behalve te verwachten. Die maakte het verhaal echt af.


Het verhaal is een heerlijke Young Adult, met de nodige emoties, fantasie en romantiek die elkaar heerlijk weten af te wisselen. Het was een verrassend, origineel en mooi verhaal.

Voor iedereen die van YA houdt en in is voor een verrassend en origineel boek, dan is dit zeker een aanrader! Ik ga in de toekomst zeker meer van deze schrijfster lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️




29 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page