top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Elke dag easy Aziatisch – Dominique Woolf

Ik kreeg van Kosmos Uitgevers de kans dit goed uitziende en veelbelovende kookboek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Hardcover | 9789043926522 | 31 januari 2023 | 224 pagina's Kosmos uitgevers | Prijs €25,99


Voor het lezen:

Als ik een van mijn favoriete keukens mag kiezen, dan is het toch wel Aziatisch. Daarom is mijn interesse bij dit kookboek gelijk gewekt. De cover is kleurrijk, modern en enorm uitnodigend en spreekt me zeker aan. De overheerlijke gerechten op de voorzijde doen mij het water al in de mond lopen. Ik ben benieuwd of ik met dit boek weer makkelijke en nieuwe Aziatische recepten ga ontdekken.

 

Het verhaal:

Gemakkelijke Aziatische recepten, voor iedereen die niet lang de tijd heeft om in de keuken te staan, maar wel op zoek is naar verrassende en overheerlijke recepten. Dominique is bekend van het winnen van de Great Cookbook Challenge met Jamie Oliver. Haar boek bevat meer dan 80 spannende, gevarieerde en gemakkelijke recepten met ingrediënten uit Azië.

 

Mijn ervaring:

Bij het openslaan van dit kookboek is me gelijk één ding duidelijk. De vrolijkheid en prachtige vormgeving is ook aan de binnenzijde van het boek prachtig in lijn met de cover. Het is duidelijk, simplistisch en modern vormgegeven en wat ik ook gelijk geweldig vind is dat er gekozen is voor grote smakelijke foto's en een groot lettertype, wat het lezen tijdens het koken echt een stuk gemakkelijker maakt.


Bij het bladeren door het boek loopt het water me al in de mond. Het boek kent een handige inleiding, met een stuk over keukengerei en tips bij de recepten. Vervolgens zijn de recepten handig onderverdeeld in kleine gerechten, salades, oven- en grillgerechten, op het fornuis, curry's, roerbakgerechten, noodles, bijgerechten, pickels & smaakmakers en tot slot zoetigheden. Hiermee is het een boek dat een enorme veelzijdigheid van de Aziatische keuken biedt. Bij ieder gerecht wordt ook de voor- en de voorbereidingstijd genoemd. Bij elk gerecht staat een grote aantrekkelijke foto. De ingrediënten voor de gerechten zijn toegankelijk en in een normale supermarkt verkrijgbaar, wat het gemak vergroot. Ook het aantal ingrediënten valt enorm mee. Bij elk recept wordt duidelijk stap voor stap uitleg gegeven.


Dit aantrekkelijke en prachtig vormgegeven kookboek is echt een must voor iedereen met een liefde voor de Aziatische keuken. De recepten zijn gemakkelijk te bereiden met niet te veel en in de supermarkt te verkrijgen ingrediënten. Daarnaast zijn de recepten gevarieerd en voor ieder wat wils, dus absoluut een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentit


Kommentointi on poistettu käytöstä.
bottom of page