top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Enna tegen het Inktgenootschap – Kristen Perrin

Toen ik de aankondiging van dit boek zag, werd gelijk mijn nieuwsgierigheid gewekt. Gelukkig had de bibliotheek het luisterboek al beschikbaar.

Nederlands | Luisterboek | 9789026155543 | augustus 2022 | Verteller: Tara Hetharia | Uitgever: de Fontein Jeugd | Prijs €13,99


Voor het lezen:

Toen ik dit boek als aankondiging in de nieuwsbrief van uitgeverij de Fontein langs zag komen wist ik één ding zeker. Dit boek wilde ik lezen. Ik ben gelijk in mijn bibliotheek gaan kijken én jawel, die hadden het audioboek al beschikbaar om te luisteren. De cover van het boek is enorm uitnodigend. Het boek bruist van de magie en heeft gelijk een enorme aantrekkingskracht op me. In de magische groene cirkel zijn een aantal boeken te zien met daarvoor een magische vulpen. De titel die zowel boven als onderaan op de cover staat spat er in het goud op de donkere achtergrond echt vanaf. Door de veelbelovende cover heb ik dan ook hoge verwachtingen van het verhaal. Ik heb nog niet eerder wat van Kristen Perrin gelezen, dus ik ben super benieuwd.

 

Het verhaal:

Enna ziet op een dag langzaam de wereld veranderen nadat een meneer in hun winkel in een zeldzame eerste editie van een boek heeft geschreven. Dit blijkt Fabel te zijn, die de leider is van het Inktgenootschap. Enna besluit te infiltreren. Ze ziet overal sporen van gloeiende groene inkt, wat het teken blijkt van ingrijpen van het Inktgenootschap. Steeds wanneer ze Fabel boeken op magische wijze ziet herschrijven verandert beetje bij beetje de wereld om haar heen.

Ook blijkt het invloed te hebben op haar oma, die lijkt met iedere verandering nog een stukje verder de weg kwijt te zijn. Lukt het Enna om Fabel en het Inktgenootschap te stoppen voor de hele wereld instort? Dit lijkt toch nog niet zo eenvoudig als dat Enna gedacht had.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal wordt voorgelezen door Tara Hetharia, ze heeft een hele fijne en prettige vertelstem en spreektempo. Daarnaast heeft Kristen Perrin ook een heerlijke vlotte en krachtige schrijfstijl. Ze heeft haar schrijfstijl goed afgestemd op jeugdige lezertjes, wat te merken is in woord- en zinskeuze en in wijze waarop ze het verhaal schrijft.


We beleven het verhaal van Enna. Kristen heeft Enna goed en duidelijk neergezet, waardoor je als lezer of luisteraar gemakkelijk in het verhaal van Enna op kan gaan. Ook de andere karakters zijn enorm leuk neergezet. Het leuke van dit magische verhaal is dat er ook veel onwerkelijke dingen gebeuren, maar in dit verhaal klopt dat allemaal zo dat je dat heel voor waar aanneemt. De verhaallijn is goed, origineel en ook spannend. Door alle wendingen die het verhaal constant neemt is en blijft het verhaal erg spannend en wil je blijven luisteren.

Het plot was niet direct wat ik in de eerste instantie verwachtte, wat voor mij er alleen maar voor zorgt dat ik het verhaal alleen nog maar meer kan waarderen.

Wat ik verder ook enorm kon waarderen is dat er ook een stuk boekgeschiedenis met citaten uit "oudere" bekende boeken langs komen. Dat vond ik persoonlijk echt geweldig en dit gaf voor mij het verhaal nog even wat extra's.


Dit super originele, leuke en spannende jeugdboek dat spat van de magie is absoluut een must-read. Het is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar, maar geloof me, ook als volwassenen ga je van dit magische verhaal genieten. Ik kijk dan ook nu al uit naar het vervolg.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント

コメントが読み込まれませんでした。
技術的な問題があったようです。お手数ですが、再度接続するか、ページを再読み込みしてださい。
bottom of page