top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Er hangt vuurwerk in de lucht – Sophia Jager

Door de enorm uitnodigende cover was ik gelijk nieuwsgierig naar deze novelle. Ik kreeg van Books & Butterflies de kans om mee te doen aan de blogtour. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464661170 | Druk: 1 | juli 2022 | Adobe ePub | Books & Butterflies | Prijs €3,99


Voor het lezen:

In de eerste instantie werd ik zonder twijfel getrokken door de leuke en uitnodigende cover. Het beeld is enorm uitnodigend. Een foto van een man en een vrouw leunend tegen de motorkap van een groene oldtimer en vuurwerk in de lucht. De typografie is hier super op afgestemd.

Ik heb nog niet eerder een novelle of boek van Sophia Jager gelezen dus ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Anna, een rustige huisarts van het dorp, leeft na het abrupt eindigen van haar relatie een rustig leven. De burgemeester en bemoeizuchtige dorpsbewoners proberen haar te overtuigen om naar het jaarlijkse dorpsfeest te komen. Ze heeft zo'n idee wat haar daar te wachten staat, ze zullen haar wederom proberen te koppelen aan iemand.

Pieter is sinds kort in het dorp komen wonen en runt een garage. Hij heeft het erg druk met het opbouwen van de garage en is ook vrijgezel. Ook hij wordt dit jaar onder druk gezet om naar het dorpsfeest te komen.

Zou er vuurwerk in de lucht hangen.?

 

Mijn ervaring:

Sophia Jager heeft een hele vlotte en toegankelijke schrijfstijl, hierdoor leest het verhaal enorm lekker weg en heeft het zonder twijfel het absolute feelgood gevoel.


Het eerste gedeelte van het verhaal is geschreven vanuit Anna, waardoor je een goed beeld krijgt van het karakter en wat er in haar omgaat. Het tweede gedeelte is geschreven vanuit Pieter, waardoor dat je ook een goed beeld krijgt van dit karakter. Het derde gedeelte is geschreven vanuit een vertelperspectief waarbij het moment beleefd dat de twee verschillende karakters elkaar leren kennen.


De verhaallijn is leuk neergezet, ondanks de korte novelle leer je beide karakters door de twee delen goed kennen. Het plot en het derde gedeelte had van mij wel iets langer en iets meer diepgang mogen krijgen, want het eindigde voor mij net wat te snel.


Het is een hele leuke novelle, die heerlijk weg leest. Ik heb er erg van genoten en ik ben dan ook enorm benieuwd naar de volgende verhalen en novelles die van Sophia Jager gaan verschijnen, want die wil ik ook zeker gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page