top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Er was eens – Jen Minkman

Ik had deze kortverhalen bundel al een aantal keer via Instagram gezien. Nu ik zag dat hij in de bibliotheek als luisterboek beschikbaar was leek me dit een geweldige kans om er eens van te gaan genieten.

Nederlands | Luisterboek | 9788726914757 | Verteller: Relinde de Graaff | Speelduur: 7.6 uur | Uitgeverij SAGA Egmont, København, 2021 | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Ik was al enige tijd erg nieuwsgierig naar deze kortverhalen bundel. Het is een bundel met sprookjesachtige verhalen. De cover is magisch en aantrekkelijk en heeft absoluut het sprookjesgevoel van een Roodkapje achtige setting. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik me verheug op de verhalen.

 

Het verhaal:

Er was eens... vele fantastische sprookjes beginnen zo. Maar ken jij deze al? Laat je meevoeren naar werelden waar Assepoester tegen loverboys strijdt, waar social media nog gevaarlijker is dan een spinnenwiel, waar inhalige fey muzikanten opsluiten in torens, waar oma’s gered moeten worden van iets ergers dan een boze wolf en waar twee zussen door yeti’s op de proef worden gesteld. Verhalen vol magie, verraad, vriendschap en liefde. Vijf sprookjes, vijf heldinnen, vijf keer ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Of toch niet? Jen Minkman (Het licht van Lorelei), Suzanne Peters (Reken maar), Miranda Peters (Gaiatrilogie), Marijke F. Jansen (Kort en gelukkig) en Cathinca van Sprundel (De vrouwe van Myrdin) geven elk hun eigen twist aan een verhaal dat je dacht te kennen.

 

Mijn ervaring:

Het luisterboek is ingesproken door Relinde de Graaff. Ze heeft een prettige vertelstem en spreektempo, waardoor ik me gemakkelijk in het verhaal laat leiden.

De bundel, bestaande uit 5 verschillende kortverhalen, zijn allemaal geschreven in young adult. Waardoor alle 5 de verhalen een heerlijke vlotte en krachtige verhaallijn hebben.


Alle 5 de verhalen zijn enorm verschillend van elkaar, maar alle 5 hebben ze een hele leuke kwinkslag naar een eeuwenoud bekend sprookje, maar dan in een geheel nieuw jasje. De verhalen zijn enorm leuk en vanwege de korte duur van het verhaal gebeurd er in ieder verhaal veel, waardoor je je als luisteraar geen moment verveeld of de aandacht verliest.


Deze bundel is zeker een hele leuke en afwisselende aanrader om te luisteren (of lezen, want hij is ook als e-book en paperback beschikbaar). Zeker als je een grote voorliefde hebt voor sprookjes en houdt van een heerlijke YA schrijfstijl. Met deze bundel kan je maar liefst 5x genieten van een nieuw avontuur.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.
bottom of page