top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Fabulant - de duistere koningin - Marloes Kemming

Alleen al door de prachtig geïllustreerde cover, wist ik dat ik dit boek graag wilde lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789048866366 | 20 oktober 2022 | 224 pagina's Uitgeverij Moon | Prijs €17,99


Voor het lezen:

Alleen al door de prachtig geïllustreerde en bijzondere cover, weet dit boek me erg aan te trekken. Op de voorzijde is enorm veel te zien. Je ziet een meisje door een boog lopen met een magisch land op de achtergrond. Rondom de boog is een man met een bril, een draak, zeemeerminnen, een gelaarsde kat en een zwarte panter te zien. Door het gebruik van de goudfolie voor de titel krijgt het boek nog een betoverende uitstraling.

 

Het verhaal:

Kan een doodgewoon meisje het winnen van het kwaad?

Isa heeft de ergste en saaiste zomervakantie ooit. Haar vader en stiefmoeder gaan op huwelijksreis en hebben haar gedumpt bij oom Arnold. Ze verveelt zich kapot. Al snel ontdekt ze dat oom Arnold een groot geheim heeft, in zijn tuin bevindt zich de poort naar Fabulant. Fabulant is een magische wereld vol wonderbaarlijke wezens, spannende avonturen, maar ook gevaar. Wanneer Isa per ongeluk door de poort valt begint de bloedstollende reis. Ze zoekt de weg terug naar huis, via raadsels waarbij ze op de hielen wordt gezeten door het kwaad. Gelukkig staan Nobel en Monsi klaar om haar te helpen. Isa krijgt een moeilijke keuze: redt ze zichzelf of vecht ze voor de vrijheid van haar vrienden? Kan Isa het wel winnen?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal kent een heerlijke opbouw en begint echt bij het begin. In de eerste hoofdstukken leer je Isa kennen die gaat logeren bij haar saaie oom. Op heel natuurlijke wijze weet Marloes Kemming zo de personages te introduceren en leer je hen kennen voordat het daadwerkelijke avontuur begint.


Marloes Kemming heeft een enorm vlotte, fantasierijke en levendige schrijfstijl. Ze weet de wereld Fabulant, de gebeurtenissen en de wezens en personages zo te beschrijven dat je een goed beeld voor ogen krijgt. Er zit een heerlijk vlot tempo in de verhaallijn, waardoor je, zeker wanneer Isa in Fabulant belandt, je het verhaal niet meer weg kan leggen. Marloes Kemming heeft goed afgestemd op de jeugdige lezers van 10-12 jaar oud.


Het verhaal heeft een mooie spanningsopbouw. Doordat Marloes Kemming Isa zo goed heeft neergezet, kan je als lezer helemaal met Isa mee het verhaal in gaan. Het is een erg boeiend, spannend, avontuurlijk en fantasierijk verhaal. Door de fantasie zie je bepaalde gebeurtenissen en wendingen niet aankomen, die de spanning weten te verhogen. Ook de raadsels en vragen die Isa op haar reis moet oplossen geven het verhaal iets extra's. Aan het einde wordt het verhaal reuze spannend en zit je op het puntje van je stoel. Zal Isa het redden? Zal het goed aflopen?


Fabulant - de duistere koningin is een verrassend, mooi en origineel eerste deel van een veelbelovende serie. Het is vlot en levendig geschreven. Isa, het hoofdpersonage, belandt in een spannend, magisch en fantasierijk avontuur dat aan het einde erg spannend wordt. Het verhaal wordt mooi afgerond en geeft een opening naar deel twee, die ik zeker ga lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page