top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Falling hard for the royal guard – Megan Clawson

Deze romcom leek me zo geweldig, dat ik hem gewoon moest lezen!

Nederlands | E-book | 9789402768992 | 27 april 2023 | 311 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij HarperCollins | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Alleen al de stralende en uitnodigende cover wist me te overtuigen dat ik deze romcom moest en zou lezen. Ik ben er dol op, om voor de afwisseling romcoms te lezen, vooral doordat de boeken gemakkelijk lezen, heerlijk luchtig zijn en boordevol humor zitten. Ik hoop dan ook dat dat met dit boek zal zijn. De vrolijk geïllustreerde cover met de vrouw, de Beefeater en de corgi weten in combinatie met de lichtblauwe achtergrond mijn aandacht te trekken. Ik ben erg benieuwd naar de schrijfstijl van Megan Clawson, want ik heb nog niet eerder een boek van haar gelezen.

 

Het verhaal:

De zesentwintigjarige Maggie Moore heeft een bijzondere woonlocatie, een die maar weinig mensen haar nadoen. Ze woont in de Tower of London. Ondanks deze spannende en romantische locatie heeft ze haar prins op het witte paard nog niet gevonden. Helaas geen heldhaftige ridders die voor haar strijden. Daarom besluit Maggie het lot in eigen hand te nemen en via Tinder haar prins op het witte paard te zoeken. Helaas lopen de dates uit op een groot fiasco, ook haar stalkerige ex laat haar geloven dat de prins op het witte paard niet lijkt te bestaan. Dan loopt ze Royal Guard Freddie tegen zijn goddelijke lijf. Is dit haar prins? Freddie lijkt alleen iedereen om zich heen te negeren. Maggie komt hierdoor voor een grote uitdaging te staan, zal het haar lukken om Freddie's aandacht te krijgen en hem te verleiden?

 

Mijn ervaring:

Megan Clawson heeft een heerlijke schrijfstijl, eigenlijk precies wat je bij een romcom verwacht. Ze schrijft levendig, luchtig, vlot en vol gevoel en vooral humor. Hierdoor leest het boek echt als een feest en lees je ongetwijfeld het boek met een lach op je gezicht.


De verhaallijn is enorm origineel, grappig en erg leuk. De wendingen en gebeurtenissen zorgen ongetwijfeld voor meerdere lachbuien, want echt... hoe weet Megan Clawson deze gebeurtenissen en wendingen te bedenken. Echt geniaal. Het verhaal kent een goede opbouw en zit erg leuk in elkaar. Je volgt het verhaal vanuit het hoofdpersonage Maggie die ze op een leuke en goede manier heeft weggezet in het verhaal, daarbij weet Megan Clawson ook de andere personages enorm verscheiden, uniek en sterk neer te zetten. Doordat het verhaal zulke veelzijdige personages bevat, voelt het verhaal ook realistisch, ook al gebeuren er soms de meest bizarre dingen in het verhaal, klopt het en voelt het heel geloofwaardig. De opbouw naar het plot is sterk en tegen het einde zit je als nieuwsgierige lezer echt op het puntje van je stoel. Het einde is een klapper en zorgt ervoor dat je met een heerlijk gevoel het boek dichtslaat.


Falling hard for the royal guard is een origineel, leuk en enorm grappig verhaal. Het verhaal is echt een feest om te lezen, het leest enorm prettig weg en de bizarre wendingen en gebeurtenissen laten je echt enorm hard lachen. Ik vind de humor van Megan Clawson echt geweldig. Deze romcom is een mega dikke aanrader en ik hoop dat ze in toekomst nog meer boeken gaat schrijven!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page