top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Fate: The Winx Saga – Ava Corrigan

Na het kijken van deze serie op Netflix, kwam ik er pas achter dat er ook een boek van was. Aangezien bijna altijd het boek beter is als de film of serie was ik erg nieuwsgierig naar het boek.

Nederlands | Paperback | 9789464101423 | Druk: 1 | september 2021 | 304 pagina's | Uitgeverij Horizon


Beschrijving:

Op de Alfea Internationale School komen studenten van de Andere Wereld samen om te trainen, om magie te leren en om te ontdekken hoe ze hun krachten kunnen beheersen. Vijf studenten, volslagen vreemden, worden kamergenoten. De vijf meisjes willen wat elke tiener wil: erachter komen wie ze zijn. Maar wanneer een oud, al lang overwonnen kwaad plotseling buiten de kasteelmuren opduikt, worden deze tieners gedwongen hun krachten op de proef te stellen. Ze ontdekken een geheim dat zo krachtig is dat het alles wat ze weten in twijfel trekt.

 

Voor het lezen:

Op de cover is een close-up te zien van Bloom te zien. Of in ieder geval, de actrice die Bloom speelt in de Netflix-serie hiervan. Daarachter is vaag magie en natuur te zien.


Conclusie:

Aangezien ik de serie op Netflix heb gezien heb ik al een goed beeld wat ik kan verwachten een Young adult van vijf vrouwelijke studentes die zo hun problemen in vrouwendingen, liefde en in dit geval ook magie hebben. 5 totaal verschillende persoonlijkheden worden tot kamergenoten aangewezen wanneer ze op de Alfea Internationale School komen. Ieder hoofdstuk wordt opgedeeld door korte stukken waarbij we iedere keer nog van verschillende personages wisselen. We wisselen niet alleen tussen de 5 kamergenotes, maar ook andere personages die een belangrijke bijdrage hebben aan het verhaal.

Ik had gehoopt met het lezen van het boek meer diepgang dan in de Netflix serie van de personages te krijgen. Helaas is dit niet het geval. Door de constante switch van de verschillende personen kon ik niet echt een band met de personages opbouwen als lezer, maar bleef het voor mijn gevoel oppervlakkig.

Het boek loopt volledig gelijk met de Netflix-serie en er zijn na mijn inzicht geen afwijkingen hiervan, wat vaak wel het geval is. Het boek was leuk, maar voor mijn gevoel eigenlijk een herhaling van de serie die ik dus al had gezien.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page