top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Frans Hartenspel – Lizette van Geene

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans deze feelgood novelle te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461097996 | 16 juli 2023 | 92 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik ga met enorme nieuwsgierigheid aan deze novelle beginnen. Ik heb namelijk de eer gehad om deze novelle al als manuscript te mogen lezen. Daardoor ben ik erg benieuwd naar de nieuwe en definitieve versie en ben ik erg benieuwd of ik iets van mijn eigen feedback terug zie. Het was al een onwijs leuke novelle, maar ik sta te springen om het eindresultaat te gaan ontdekken.

 

Het verhaal:

Anne en Nathalie zijn al vele jaren beste vriendinnen. Samen besluiten ze hun droom na te leven en kopen in een piepklein dorpje Le Trois-Chateaux in Noord-Frankrijk een goedlopende bed & breakfast. Bij deze bed & breakfast is de belangrijkste toeristische attractie van het dorp, een eeuwenoude notenboom. Zowel Anne als Nathalie hebben hun eigen redenen om een nieuw leven te starten. Ook beide zijn vastbesloten elkaar te willen 'redden'. Eenmaal in Le Trois-Chateaux aangekomen duikt er al snel een charmante maar onhandige zoon van de voormalige eigenaren van de bed & breakfast op en een oude bekende.. Het verleden achter je laten is toch wat ingewikkelder dan de twee vrouwen dachten.

 

Mijn ervaring: Het verhaal is geschreven vanuit Anne, die samen met haar beste vriendin Nathalie naar Frankrijk vertrekt. Doordat het verhaal start met de autorit naar hun nieuwe start, word je als lezer gemakkelijk en op een hele prettige manier mee het verhaal in getrokken.


De twee hoofdpersonages Anne en Nathalie zijn erg leuk en goed neergezet. Ze hebben beide een heel eigen karakter en manier van denken en doen. Ook Simon en Didier zijn erg leuk neergezet. Het verhaal heeft een luchtige, leuke en grappige verhaallijn. Door de leuke en grappige wendingen en gebeurtenissen leest het verhaal heerlijk weg. Doordat zowel Anne als Nathalie ook nog hun eigen liefdeslijn in het verhaal volgen, maakt het lezen van deze novelle er echt wat extra's van. Met een heerlijk op en top feelgood einde sluit de novelle af.


Frans Hartenspel is een erg leuke, luchtige en heerlijke novelle. De twee vriendinnen, Anne en Nathalie, zijn erg leuk en verschillend neergezet. In de novelle volgen ze samen hun droom, maar hebben ze ook beide hun eigen ontwikkelingen in de liefde die we mogen volgen. De leuke wendingen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat de novelle uit is, voordat je er erg in hebt.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page