top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Fred & Ginger – Jackie van Laren en Petra Vollinga

Van Uitgeverij Boekerij kreeg ik deze heerlijke kerstroman om al helemaal in de kerststemming te komen. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789022599037 | 19 oktober 2023 | 320 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €18,99


Voor het lezen:

Boeken met dieren, kerstboeken... ja, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Bij het zien van deze te aandoenlijke en schattige cover, was ik dan ook direct verkocht. Van Uitgeverij Boekerij kreeg ik de kans om deze heerlijke kerst feelgood te mogen lezen en recenseren. Super bedankt. Op de cover zien we een golden retriever en een oranje kat op een rode kerstbal met dennentakken waardoor de kerstbal een gewei lijkt te hebben. Rondom is sneeuw te zien. De titel is prachtig in glitter, waardoor het boek gewoon kerst schreeuwt, Ik heb enorm hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Fred, een blijmoedige golden retriever, wordt door Jasmijn geadopteerd uit het asiel en komt bij haar in de Bethlehemstraat wonen. Al snel komt Jasmijn erachter dat ze eigenlijk helemaal geen tijd heeft voor een hond in haar leven. Verderop in de straat woont de iets te dikke oranje poes Ginger. Ze maakt zich zorgen over haar mens Steven, die niet meer de oude is sinds zijn vriendin bij hem weg is. Tegen alle verwachtingen in, raken Fred en Ginger bevriend. Al moeten hun baasjes niets van elkaar hebben. Op een dag verdwijnt Fred spoorloos. Is hij op zoek gegaan naar zijn oude huis en baasje, of is er iets ergs gebeurd? De feestdagen komen eraan en het begint te sneeuwen. Ginger is vastbesloten Fred te vinden. Is hun vriendschap sterk genoeg om alle problemen op te lossen? Zelfs die van Jasmijn en Steven?

 

Mijn ervaring:

Jackie van Laren en Petra Vollinga hebben een heerlijke vlotte, levendige en vrolijke schrijfstijl, die het verhaal me al snel compleet wist te betoveren. Het is op zo'n leuke en levendige wijze geschreven, waarmee ze ook de dieren Fred en Ginger helemaal tot leven weten te wekken.


Het verhaal is geschreven vanuit Fred, Ginger, Gingers mens, en Freds mens. Hierdoor krijg je een vierdelig perspectief, wat bij tijden een grappige en komische kijk op de gebeurtenissen en situaties geeft. Jackie van Laren en Petra Vollinga hebben de twee dieren ook heerlijk vermenselijkt, al hebben ze ook hun dieren trekjes zoals het spugen van haarballen, het urineren op alle plekken en het eten uit een vuilnisbak.


De verhaallijn is super origineel, bijzonder en erg mooi. Ondanks dat het verhaal enorm luchtig, levendig en leuk is geschreven, komt er ook de ernst van de verwaarloosde dieren in het asiel en de rouw van een overleden baasje in het verhaal terug. Toch weten Jackie van Laren en Petra Vollinga dit zo in de verhaallijn te verwerken dat het luchtig blijft. Naast de verhaallijnen van de dieren is leuk dat ook de verhaallijn van de twee mensen en hun liefde in de verhaallijn is verwerkt. Het is echt een verhaal dat je met een lach op je gezicht zal lezen en waarbij je zonder twijfel in de kerststemming komt. Dit is echt een boek, waar je van het begin tot het einde van geniet. Zoals je van een feelgood mag verwachten, sluit dit boek ook af met een heerlijk zoet sappig en mooi einde.

Fred & Ginger is een super originele, leuke en grappige feelgood waarvan je zonder twijfel in de kerststemming komt. Het is enorm levendig, luchtig en vlot geschreven. Het is onwijs leuk dat naast de perspectieven van Jasmijn en Steven ook is geschreven vanuit het perspectief van Fred (de hond) en Ginger (de kat). Hierdoor wordt het een onwijs leuk en bijzonder verhaal. Mega dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page