top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ga als een rivier – Shelley Read

Deze roman klonk zo veelbelovend dat ik het boek moest lezen. Ik kreeg van LS Amsterdam en Zin in feelgood deze nieuwe roman te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789021036991 | 12 april 2023 | 320 pagina's Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs 22,99


Voor het lezen:

Alleen al bij de aankondiging van dit boek wist ik, dat ik het boek wilde en moest lezen. De prachtige cover en titel van de hand met de perzik en de metaforische titel weten mijn interesse al te wekken. Ook de flaptekst is veelbelovend. Ik heb Daar waar de rivierkreeften zingen nog altijd niet gelezen, dus het wordt de hoogste tijd om de veelbelovende schrijfster Shelley Read te gaan ontdekken.

 

Het verhaal: Geniet van een onvergetelijk verhaal over verlangen, liefde, verraad en vrouwelijke veerkracht.

Colorado, 1949. De zeventienjarige Victoria Nash loopt naar het dorp met een wagen vol perziken. Op een kruispunt treft ze een vreemdeling met ravenzwarte ogen en een gekleurde huid die haar de weg vraagt. Deze ontmoeting zet haar wereld op zijn kop en laat haar rivier een andere en nieuwe weg inslaan. Deze keuze laat haar uiteindelijk vluchten voor haar leven om haar kostbaarste bezit te beschermen en uiteindelijk ook daar achter te laten.

 

Conclusie:

Het verhaal is enorm levendig en sfeervol geschreven. Shelly Reeds heeft een prachtige en unieke schrijfstijl, die enorm prettig leest, maar waarbij ze je ook echt weet te raken. Ze weet dingen op een metaforische manier te beschrijven, waardoor het verhaal je tot in je kern raakt. De verhaallijn is enorm origineel en bevat sterke thema's die enorm goed uitgediept zijn en een krachtig verhaal vormen. Het verhaal begint vanuit de zeventienjarige Victoria Nash, die we door de loop van haar heftige leven volgen. Het personage is enorm goed uitgediept, waardoor je je als lezer compleet in op kan gaan. Je voelt echt de pijn, liefde en verdriet van het personage mee gedurende het verhaal. Het is een verhaallijn die je met een lach en de nodige tranen zal lezen, zeker door de wendingen die de verhaallijn neemt is het een boek dat je niet meer weg kan leggen voordat hij uit is. Ik heb hem dan ook in één keer uit moeten lezen. Het plot is aangrijpend, ontroerend en bijzonder. Ga als een rivier is een originele, sterke en ontroerende roman die boordevol enorm sterke thema's en prachtige metaforen zit, waarmee het verhaal je als lezer echt weet te raken. Het is enorm krachtig en levendig geschreven en je gaat er als lezer compleet in op. Wanneer je aan dit boek begint, leg je het pas weer weg als het uit is. Een boek dat je raakt. Een enorme aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


ปิดการแสดงความคิดเห็น
bottom of page