top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gebroken stemmen – Lotte Leenaerts

Deze nieuwe thriller maakte me gelijk nieuwsgierig. Van Uitgeverij Pelckmans kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789464019551 | 05 januari 2023 | 352 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €22,-


Voor het lezen:

Deze thriller maakt me door de spannende cover al direct nieuwsgierig. Een knalgele cover met een rode haarlok en bloedspetters. Dit moet haast wel een enorm spannende en goede thriller zijn. De typografie is perfect afgestemd met het beeld, hierdoor blijft het goed leesbaar en versterkt de intrigerende titel het beeld. Het is mijn eerste kennismaking met schrijfster Lotte Leenaerts. Maar ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Er wordt een roodharige, jonge en bruut vermoorde vrouw gevonden. Direct start de politie een groot onderzoek om zo snel mogelijk de moordenaar van deze lugubere moord te vinden. Commissaris van de Plas roept al snel de hulp in van voormalig gerechtspsycholoog Jade van Hoof. Hierdoor moet Jade noodgedwongen samenwerken met commissaris David Speltinckx met wie ze een woelig verleden heeft. Dan wordt er ook nog een tweede lichaam gevonden. Opnieuw een jonge, roodharige vrouw met krullen die op dezelfde brute wijze om het leven is gebracht. Jade en David doen er alles aan om de moordenaar te stoppen voordat er een volgende slachtoffer valt met ondertussen de media op hun hielen. Kunnen ze hem op tijd stoppen? Zal de onverwachte samenwerking ook nog onopgeloste zaken tussen Jade en David kunnen oplossen?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal vervolgt zich op chronologische wijze en wisselt in de korte hoofdstukken tussen Jade, Anthony en David. Hierdoor krijgt het verhaal een bijzondere opbouw, want hierdoor volgen we de verhaallijn vanuit het perspectief van de psycholoog en commissaris als die van de moordenaar. De personages zijn enorm sterk en goed uitgediept en doordat het verhaal vanuit al deze perspectieven geschreven wordt, krijgt het verhaal ook een dynamische en psychologische spanning. Daarbij krijg je als lezer enorm goed inzicht in de gedachten, emoties, visie en handelingen van zowel de psycholoog als de moordenaar.


Lotte Leenaerts heeft een hele levendige en vlotte schrijfstijl. Daarnaast is het een verhaal waarmee ze enorm op je gevoel weet in te spelen, zeker door de heftigheid en levendige wijze waarmee ze de handelingen van Anthony beschrijft. De krachtige en realistische dialogen brengen het verhaal echt tot leven. Lotte Leenaerts weet precies op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen of te vertragen en op de details in te spelen, wat het verhaal nog sterker maakt.


De verhaallijn is bijzonder, origineel en enorm sterk. Het verhaal start dan ook direct met een heftig proloog vanuit Anthony en hoe hij met de ontvoerde vrouw en zijn eigen vrouw omgaat. Hierdoor weet Lotte Leenaerts je als lezer direct nieuwsgierig te maken én een kijk op Anthony te geven. Het verhaal kent een goede opbouw, in sfeer, spanning en gebeurtenissen. De spanning en sfeer die Lotte Leenaerts met haar sterke proloog neerzet, weet ze perfect vast te houden en gedurende het verhaal zelfs krachtig te laten toenemen. Het verhaal heeft korte hoofdstukken die meestal eindigen met een cliffhanger, waardoor stoppen met lezen gewoon niet gaat. Naarmate het verhaal vordert en zich verder ontvouwt krijg je een bepaalde verwachting van het plot, toch wist Lotte Leenaerts me enorm te verrassen met haar sterke plot en vielen de puzzelstukjes beter op zijn plek dan ik verwacht en gedacht had. Hiermee rond ze het verhaal op grandioze wijze af.


Gebroken stemmen is een heftige, originele, sterke en aangrijpende thriller. Doordat het verhaal vanuit de dader als die van de psycholoog en commissaris wordt beschreven krijg je een ruime kijk op de gebeurtenissen. De personages zijn enorm goed neergezet en uitgediept en het is enorm levendig en realistisch beschreven, waardoor het verhaal echt tot leven komt. Het plot is ijzersterk en verrassend. Daarbij wordt het verhaal echt volledig afgerond en kent het geen losse eindjes.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page