top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Geef nooit op – Bear Grylls

Wie kent 'm niet van National Geographic. Ik was enorm benieuwd naar zijn persoonlijke verhaal.

Nederlands | Paperback | 9789024597161 | Druk: 1 | december 2021 | 336 pagina's | Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Ik heb Bear Grylls natuurlijk al vaak op National Geographic gezien. Ik was dan ook erg benieuwd naar zijn biografie en zijn verhalen.

Door het beeld van de cover is het direct duidelijk dat je te maken hebt met een biografie, namelijk een grote foto van Bear siert de cover. De typografie sluit goed aan op het gevoel dat ik bij deze man heb. Ik heb hoge verwachtingen en ik ben erg benieuwd of deze man naast survivallen ook kan schrijven, aangezien hij het boek zelf geschreven heeft.

 

Het verhaal:

Bear Grylls, ’s werelds bekendste survivalexpert, is terug met een nieuwe autobiografie. Hij deelt levenslessen uit het wild en doet uit de doeken hoe het er achter de schermen op tv aan toegaat.


Geef nooit op is de nieuwe autobiografie van avonturier Bear Grylls en het vervolg op zijn succesvolle boek Modder, zweet en tranen.

Bear Grylls is bekend van zijn razend populaire tv-series op Netflix en National Geographic, waarmee hij miljoenen kijkers trekt. Survivalexpert en tv-presentator Bear Grylls neemt de lezer mee op reis naar zijn meest bekende avonturen, deelt persoonlijke verhalen over zijn favoriete expedities, en legt de meest gevaarlijke overlevingstochten vast. In deze nieuwe autobiografie, het vervolg op de internationale bestseller Modder, zweet en tranen, leidt Bear de lezers rond achter de schermen bij de meest beruchte Man vs. Wild opnames en geeft hij weer hoe het echt was om Running Wild op te nemen met gasten als president Obama, Roger Federer en Julia Roberts. Tegelijkertijd verkent Bear de belangrijke lessen die hij heeft geleerd in het wild, geeft hij zijn meest persoonlijke uitdagingen en prestaties bloot en viert hij de echte waarde van het avontuur en het voortdurende belang van moed, vriendelijkheid en veerkracht.

 

Mijn ervaring:

Het boek is een verzameling van korte hoofdstukken die in chronologische volgorde een verzameling zijn van gebeurtenissen en levenslessen die Bear Grylls in de tijd tijdens en na zijn contract bij National Geographic. Bear Grylls heeft een hele vlotte en krachtige schrijfstijl en de korte verhalen lezen heerlijk weg.


Hij vertelt niet enkel en alleen over zijn tv-opnames en de sterren die hij ontmoet, al komen die natuurlijk ook aan bod, maar ook zijn thuissituatie, het gedoe rondom het beëindigen van het contract bij National Geographic en de start van zijn eigen onderneming en alle projecten die niet en wel slaagden. Met zijn reis en levensloop wil Bear Grylls overduidelijk laten zien welke lessen hij in de loop van de jaren geleerd heeft. Hij durft zich in zijn verhaal kwetsbaar en open op te stellen, wat voor mij een groot pluspunt is.


Ik heb genoten van de reis en levenslessen die Bear Grylls meemaakte. Zijn verhaal is enorm inspirerend en motiverend om ook op momenten dat het tegen zit niet op te geven. Ik weet ook zeker dat het vele mensen met mij zal inspireren. Ik heb zijn eerste boek nog niet gelezen, maar die staat bij deze ook gelijk op mijn verlanglijstje om te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page