top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Geen gewoon avontuurtje – Cynthia Zwagemaker

Van De verhalenfabriek ontving ik weer een heerlijke feelgood novelle, super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789461098979 | 14 april 2024 | 120 pagina's Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de novelle Hart voor de baas, ben ik erg benieuwd naar de volgende feelgood novelle van Cynthia Zwagemaker. Haar vorige novelle is me goed bevallen, waardoor ik goede verwachtingen heb voor deze novelle. De zomerse en vrolijke cover roept een heerlijk feelgood vakantie gevoel bij me op. Ik ben erg benieuwd naar dit ongewone avontuurtje.

 

Het verhaal:

Vivian zit in zak en as, wanneer haar beste maatje Meneer Snorhaar overlijdt. Hierdoor neemt ze een aantal drastische beslissingen. Ze vertrekt naar Amerika, waar ze in haar eentje een rondreis wil maken. Het is toch een stuk spannender dan dat ze gedacht had. Het liefst zit Vivian namelijk het liefst thuis met een boek op de bank. In Amerika ontmoet ze de Nederlandse Frank, die geen moeite heeft met een avontuurlijk leven. Dat maakt hem voor Vivian des te aantrekkelijker, of ligt het aan de manier waarop hij lacht? Toch heeft dit alles geen zin, want Frank heeft een vriendin die ook op rondreis is door Amerika en daarbij Vivian is geen nomade...

 

Mijn ervaring: Wat een heerlijke leuke, mooie en ontroerende feelgood novelle van Cynthia Zwagemaker. Cynthia Zwagemaker heeft echt een feelgood schrijfstijl, ze schrijft levendig, vlot en lekker luchtig en weet heerlijke ups en downs en het nodige drama in de verhaallijn te stoppen. Daarbij leest het verhaal gemakkelijk en erg vlot. Ook in dit verhaal van Cynthia Zwagemaker komt er weer dierenliefde aan bod.


Vivian en Frank zijn hele realistische en leuke doorsnee personages. Daarbij weet Cynthia Zwagemaker ze met een knipoog neer te zetten, waardoor het verhaal lekker luchtig en leuk blijft. Het is leuk hoe dat Vivian, het hoofdpersonage zich gedurende het verhaal zich steeds meer open en bloot geeft en accepteert wie ze is en daar tevreden mee is. Ook Frank, die in eerste instantie overkomt als een nonchalante nomade, blijkt ook een hele warme, kwetsbare en liefdevolle kant te hebben. Het is mooi hoe Cynthia Zwagemaker de personages in deze korte novelle laat evolueren.


Het verhaal heeft een mooie opbouw en bevat thema's als vriendschap, rouw, liefde en zelfacceptatie. Cynthia Zwagemaker weet dit alles in een verrassende, leuke en mooie novelle te stoppen, waarbij we ook nog eens van alles lezen over de verschillende plekken die Vivian en Frank bezichtigen in Amerika. Ofwel, het is een heerlijk verhaal waarbij je echt even wegdroomt en ontspannen van kan genieten.


Geen gewoon avontuurtje is een leuke en mooie feelgood novelle. Het is heerlijk vlot en levendig geschreven en kent prachtige ups en downs, humor en drama. Cynthia Zwagemaker weet een prachtige reis door Amerika te combineren met thema's als rouw, vriendschap, zelfacceptatie en liefde in een mooi en heerlijk verhaal. Echt een leuk tussendoortje.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page