top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Geesten van het zuiden – Angie Fox

Ik kreeg van Dutch Venture Publishing de kans om deel te nemen aan de blogtour van deze veelbelovende feelgood.

Nederlands | E-book | 9798223119364 | 16 oktober 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €5,99 (e-book)


Voor het lezen:

Alleen al de prachtige en intrigerende cover weet mijn aandacht te trekken. Op de cover zien we een illustratie van een vrouw staan met magische roze lichtbundels die uit haar handen komen. Ze staat voor een oud huis in een nacht waarbij ook roze slierten door de lucht kronkelen. De gouden letters van de titel laten de titel mooi naar voren komen. Dit is het eerste fantasy verhaal dat ik van Angie Fox ga lezen, maar aangezien ze een bestsellerauteur genoemd wordt, heb ik hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Verity Long woont in een schitterend vooroorlogs landhuis dat al jaren in de familie is. Wanneer ze spullen aan het opruimen is, stuit ze op een geest en wordt daardoor opgezadeld met de gave om geesten te zien en een bovennatuurlijk hulpje. Dan vraagt Ellis Wydell, de bad boy van de stad en broer van haar ex om haar te helpen. Ze kan niet weigeren, want het geld wat hij biedt heeft ze hard nodig om haar huis te behouden. Ellis Wydell is in het bezit van een prachtig historisch landgoed waar de geesten van de meest illustere voormalige inwoners van Sugarland Tennessee rondspoken. Alleen zijn niet alle geesten even goedaardig en rustig. Verity moet hier een einde aan maken en de geesten verjagen. Al snel ontdekt Verity dat het mysterieuze landgoed meer verbergt dan geesten, geheime gangen en verborgen kamers. Ook een moord van tientallen jaren geleden lijkt een rol te spelen. Verity vraagt hulp aan levenden en doden, maar kan ze de waarheid achterhalen voordat de moordenaar haar vindt?

 

Mijn ervaring:

Angie Fox heeft een hele vlotte, levendige en levendige schrijfstijl. Door de combinatie van haar sterke dialogen en goede beschrijving van de situatie en het verhaal brengt ze het magische verhaal helemaal tot leven. Daarbij schrijft ze enorm vlot en zit er een vrij hoog tempo in de verhaallijn die de spanning er goed in houdt.


Het verhaal is geschreven vanuit Verity. Het personage is goed neergezet en uitgediept. Ook haar enigszins excentrieke karakter met haar stinkdier als huisdier past helemaal bij het personage en de verhaallijn. Ellis Wydell vormt daarin een mooi contrast als tegenpool. Het verhaal heeft een boeiende, leuke en avontuurlijke verhaallijn die goed in elkaar zit. Het verhaal kent door de fantasy veel onverwachte wendingen en gebeurtenissen. Wel moest ik soms in het begin even schakelen wanneer Verity nu met een geest of een levende communiceerde. Maar toen ik daar doorheen was, kon ik met volle teugen genieten. Het plot was sterk en verrassend. Dit zorgde ervoor dat ik het verhaal nog meer waardeerde.


Geesten van het zuiden is een heerlijke, avontuurlijke en goede fantasy. Het is levendig en vlot geschreven waardoor het verhaal gemakkelijk leest. Het hoofdpersonage Verity, dat met geesten kan communiceren, is op leuke en excentrieke wijze neergezet wat perfect bij het verhaal past. Het sterke en goede plot was verrassend en liet de puzzelstukjes op mooie wijze in elkaar vallen. Een verrassend goede fantasy!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page