top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gehecht – Tara Kant

Via Tara kreeg ik een berichtje of ik haar boek wilde lezen en recenseren. Bij het lezen van de flaptekst was ik heel benieuwd naar haar hele verhaal.

Nederlands | Paperback | 9789083354101 | 01 september 2023 | 235 pagina's Uitgeverij Liv Publishing | Prijs 20,99


Voor het lezen:

Toen Tara Kant me vroeg of ik interesse had om haar boek te lezen en te recenseren en ik de flaptekst las, werd mijn interesse direct gewekt. Tara Kant heeft de afgelopen jaren heftige en aangrijpende dingen meegemaakt. Ik ben enorm benieuwd naar haar hele verhaal. De cover is een prachtige zwart-wit close-up van het lichaam van Tara te zien die het nodige heeft meegemaakt. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Beschrijving:

Iemand die een slappe hand geeft, geeft me nu niet echt een zeker gevoel. Zeker niet als diegene een arts is. Tara komt bij een vervangende huisarts wanneer ze een knobbeltje ontdekt heeft in haar borst. Tara is achtentwintig jaar en staat vol bloei in het leven. Niet veel later volgt de prognose borstkanker en er volgt een intense en absurde periode; angstaanjagende botpijnen en botox in haar kringspier. Tara is te veel gehecht aan het leven om de moed te laten zakken. Na de prognose is de grens tussen alertheid en paranoia klein geworden als Tara eindelijk haar pruik kan afdoen en een nieuw knobbeltje ontdekt. Het blijkt opnieuw kanker te zijn. Het is een persoonlijk, rauw, open en all-in, bloedeerlijk verhaal over vallen en veerkracht en dat dingen niet zo vanzelfsprekend zijn in het leven.

 

Mijn ervaring:

Dit is absoluut een boek waar je stil van wordt. Ik heb niet vaak zo'n mooi, rauw, puur, open en eerlijk verhaal gelezen over een 10 jarige strijd tegen kanker.


Tara heeft een enorm persoonlijke, natuurlijke en heldere schrijfstijl. Ze weet je helemaal mee te nemen in haar gedachten, gevoelens, gebeurtenissen en het heftige gevecht dat ze mee maakte. Daarbij weet ze het verhaal ook nog zo te schrijven dat het enorm fijn leest en je er compleet in mee kan gaan.


Tara Kant vertelt openhartig over haar leven, vanaf het moment dat ze een knobbeltje ontdekt en besluit naar de huisarts te gaan, omdat haar vriend hier op aan dringt. Daarna barst er een enorm heftige en absurde tijd voor Tara los. Ze laat zien hoe veerkrachtig ze is en hoe ze op de moeilijke momenten doorbijt. Toch ontneemt ze je niet de momenten waarop ze er toch ook wel eens doorheen zit en van de pijn geen raad meer weet. Naast de heftige gebeurtenissen weet Tara dingen ook met humor en een knipoog te schrijven en daar heb ik enorme bewondering voor. Het is absoluut een enorm aangrijpend verhaal, maar wel een die je leest met af en toe ingehouden adem, een lach en een traan.

Gehecht is een prachtig, open, rauw en persoonlijk verhaal waarin Tara Kant haar afgelopen 10 jaar helemaal bloot geeft en vertelt over de strijd met kanker. Ze weet enorm mooi haar gedachten, emoties en gebeurtenissen te verwoorden. Ik heb enorme bewondering gekregen voor deze onwijs sterke vrouw. Dit boek is absoluut een aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


Bình luận đã bị tắt.
bottom of page