top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Geheimen op Foxglove Farm – Christie Barlow

Met de LS Leesclub van Ilona lezen we alle drie de delen van deze feelgood serie. Ik vind het onwijs leuk dat ik deel mag nemen aan deze leesclub. Super bedankt Ilona, LS Amsterdam en Zininfeelgood.

Nederlands | Paperback | 9789024599486 | 19 oktober 2022 | 336 pagina's | Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Na het lezen van deel één, weet ik één ding zeker. Ik wil meer lezen van deze serie. Buiten dat het eerste verhaal echt enorm leuk was om te lezen, maakt ook de deelname aan de leesclub het feest nog groter door samen onze gedachten en bevindingen over het boek te bespreken. Ik ben enorm benieuwd wat er in deel 2 te wachten staat. De prachtig geïllustreerde cover sluit perfect aan op deel één. De kleuren en de illustratie van deze cover spreken me nog meer aan dan deel een. Omdat deel een echt een introductie van de serie was, verwacht en hoop ik in deel twee een sterker verhaal, zeker nu alle personages bekend zijn. Ik heb de flaptekst niet gelezen, dus ik ga er blanco in, maar ik hoop op een verhaal van een van de andere bewoners van Heartcross.

 

Het verhaal:

In het tweede deel volgen we het verhaal van Isla en Drew Allaway. Ze lijken voor de buitenwereld het perfecte leven te hebben; ze hebben een goed huwelijk, twee gezonde kinderen en een prachtige boerderij, Foxyglove Farm. Toch hebben ze het moeilijk, Isla voelt zich eenzaam als kersverse moeder nu ze thuis blijft bij de kinderen en Drew de hele dag op de boerderij in de weer is. Wanneer Isla ook nog ontdekt dat Drew geheimen voor haar heeft en ze mogelijk de boerderij zullen verliezen, barst de bom pas echt. Zal de gemeenschap van Love Heart Lane ze helpen Foxyglove Farm te redden? En zal hun huwelijk deze moeilijke tijd doorstaan?

 

Mijn ervaring:

Het mooie van de serie is dat we in het eerste deel de personages al hebben leren kennen, hierdoor waan ik me enorm snel in Heartcross. In het tweede deel volgen we het verhaal voor Isla en Drew en na het lezen van deel één ben ik dolblij dat we met deze personages verder gaan. Ik had al enorm veel sympathie voor Isla ontwikkeld, dus ik kan gemakkelijk in het personage en het verhaal opgaan. Ook merk ik direct dat ik veel meer met Isla dan met Felicity. Daarnaast valt me op dat Christie Barlow ieder deel een onderwerp wat taboe is op een luchtige manier onder de aandacht wil brengen. In dit deel, de depressie van Drew. Ik kan het enorm waarderen als deze onderwerpen aangekaart worden, zeker zoals Christie Barlow dit doet waardoor het helemaal in een feelgood past.


Christie Barlow heeft een hele vlotte, krachtige schrijfstijl. Ze brengt constant nieuwe wendingen en heerlijke ups en downs in het verhaal. Het is enorm leuk dat naast de verhaallijn tussen Isla en Drew je ook nog altijd van alles mee krijgt over de andere personages in het verhaal. Het verhaal gaat voornamelijk over de boerderij Foxyglove Farm en met mijn liefde voor de natuur en dieren is dit verhaal echt enorm genieten. De opbouw naar het plot is heerlijk en de dramatiek beleeft een heerlijk hoogtepunt. Ondanks dat het einde wat te verwachten was, was het wel een ultiem feelgood einde. Hierdoor sluit je het boek absoluut met een heerlijk gevoel. Mocht je deel één nog niet gelezen hebben, dan is dit deel ook prima zonder te lezen, maar je mist soms wel net een stukje diepgang.


De geheimen van Foxyglove Farm was een verhaal waarvan ik van het begin tot het einde van heb genoten. Christie Barlow heeft een heerlijke schrijfstijl waardoor je compleet in het verhaal op gaat. Het verhaal speelt zich af op een boerderij met dieren, wat voor mij een extra pluspunt is. Ook de onderwerpen, zoals in dit geval een depressie, passend verwerken in een feelgood verhaal vind ik echt top. De serie is absoluut een heerlijke aanrader om te gaan lezen. Ik kan nu al niet wachten om aan deel drie te gaan beginnen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page