top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Geloof mij nooit – Loes den Hollander

Aangezien ik al eerder met veel plezier een boek van Loes den Hollander las, was ik erg benieuwd naar haar nieuwe boek, die nu ook als luisterboek verkrijgbaar is.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789461097941 | 12 april 2023 | 7uur 22min | Verteller: Charlotte Lap | De Crime Company | Prijs 4,99


Voor het lezen:

Dit gaat het vierde boek van Loes den Hollander worden, die ik ga ontdekken. Ik ben enorm benieuwd of ze weer zo'n spannend en goed boek heeft weten te schrijven die echt inspeelt op je gevoel. Ik heb al veel lovende reacties gehoord over dit boek, dus daardoor heb ik hoge en goede verwachtingen. De cover past perfect bij de boeken van Loes den Hollander. De donkere cover met een jong meisje in een witte jurk die met de rug naar je toe staat is intrigerend, de ondertitel "De mantel der liefde kan ook veel bedekken" maakt me erg nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Een huwelijk dat gebaseerd is op twee totaal verschillende intenties, zo kan je het huwelijk van Jochem en Pattie wel beschrijven. Hierdoor is het dan ook geen lang leven beschoren. De scheiding verloopt dan ook allesbehalve soepel. De broer van Jochem, Ted heeft voor de buitenwereld een gelukkig en stabiel huwelijk met Fifi. Het einde van hun relatie komt dan ook voor de buitenwereld als een heftige schok. Er gebeuren steeds meer rare dingen in de familie. Wie is nog te vertrouwen? En wie wil afrekenen met wie?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal wordt heel rustig opgebouwd, waardoor je de verschillende personages goed leert kennen en ze goed worden uitgediept. Hierdoor kan je ze goed in hun handelingen en gedachten volgen. Daarbij weet Loes den Hollander direct vanaf het begin heel goed een onheilspellende, unheimliche sfeer neer te zetten die gedurende het verhaal steeds sterker wordt.


Door de langzame opbouw duurde het wel even voordat ik echt in het verhaal zat. Terwijl op een gegeven moment het tempo van de verhaallijn toeneemt, wat ervoor zorgt dat het verhaal steeds boeiender en interessanter wordt. Daarmee wordt de spanning goed opgebouwd en de wendingen en gebeurtenissen zorgen ervoor dat er steeds meer twijfel, onrust en verwarring komt, die je als lezer ook echt voelt. Naast de verhaallijn, volg je ook stukken tekst uit een dagboek, deze zorgen ervoor dat de nieuwsgierigheid, twijfel en verwarring bij je als lezer toeneemt, waardoor dat je niets liever weten hoe dat het verhaal nu in elkaar steekt en wie nog te vertrouwen is. Het plot was verrassend wat het verhaal nog beter maakt.


Het verhaal is ingesproken door Charlotte Lap, voor mij nog onbekend, maar ze heeft een enorm prettige stem en spreektempo. Het sluit goed aan op de schrijfstijl van Loes den Hollander. Hierdoor luister je het verhaal heerlijk weg.


Geloof mij nooit is een spannend, origineel en mooi verhaal. De psychologische thriller weet gedurende het verhaal een goed sfeer en onheilspellend gevoel op te roepen en laat je tot aan het einde in twijfel en verwarring over wie nog te vertrouwen is. Dit luisterboek is absoluut een spannende aanrader om van te gaan genieten.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page