top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gered door een scheetje – Jose Mijnals

Ik kreeg dit prachtige winterboek toegestuurd van van Driel publishing om te lezen en recenseren. Alleen al de prachtige cover is enorm uitnodigend.

Nederlands | Hardcover | 9789493200654 | 01 maart 2023 | 32 pagina's van Driel Publishing | Prijs €15,95


Voor het lezen:

Alleen al door de geweldige titel van het boek moet dit prentenboek toch alleen al gelezen worden? Ik kreeg van van Driel publishing de kans dit prentenboek te lezen en te recenseren. Het is een boek dat geschreven is door Jose Mijnals en de illustraties zijn gemaakt door Leontine Gaasenbeek. De illustratiestijl van Leontine spreekt me enorm aan, ze maakt keer op keer prachtige illustraties waarin je echt handwerk ziet en veelal kleine en subtiele details bevat die een illustratie helemaal afmaken. Ik heb dan ook hoge verwachtingen van het prentenboek.

 

Het verhaal:

Zodra het kouder wordt, zoeken de meeste dieren een plek op om te overwinteren. Bea en haar vrienden zijn van plan om weer te gaan overwinteren in de oude schuur. Totdat ze een ander plan bedenken. Sjaak Sneeuwspringer heeft gelukkig overal een idee of oplossing voor. Stan Stinkwants laat nogal vaak een scheetje vliegen. Heeft Sjaak Sneeuwspringer hier ook een goede oplossing voor? Een grappig verhaal over dat er in iedereen een held verborgen zit.

 

Mijn ervaring:

Wat een geweldig mooie illustraties heeft Leontine Gaasenbeek voor dit boek weten te maken. Deze weten samen met de enorm leuke verhaallijn van Jose Mijnals een enorm sterk geheel te vormen. Uit alles straalt en blijkt dat ze met enorm veel liefde en passie aan dit prentenboek gewerkt hebben.


Het is een enorm leuk, grappig en lief verhaal, waarin een duidelijke boodschap zit dat in iedereen een held verborgen zit. Zelfs in Stan Stinkwants die alsmaar vieze scheetjes laat. Door de leuke grappen en sterke krachtige dialogen is het een enorm levendig en avontuurlijk verhaal geworden. Wat het extra leuk maakt, is dat na het verhaal een stuk komt met leuke weetjes over de insecten die aan het verhaal hebben deelgenomen. Hiervan heb ik zelfs nieuwe dingen mogen leren.


Dit geweldig leuke prentenboek met een flinke dosis humor is absoluut een aanrader. Naast het leuke en grappige verhaal bevat het verhaal ook een duidelijke boodschap en bevat het naast het verhaal ook leuke weetjes over de insecten die in het verhaal hebben meegespeeld. Dit prentenboek is een must om te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page