top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gevangen op papier – Femke Struijs

Ik kreeg van Loft Publishing de kans deze spannende feelgood te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047207924 | 14 juni 2023 | 170 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Een spannende feelgood, dat klinkt voor mij enorm uitnodigend. Daarbij weet de sprekende en vrolijke cover ook direct mijn aandacht te trekken. Hij is opvallend door de geel/blauwe cover en de illustratie van een dromende vrouw die aan het tekenen is. De typografie van de titel past perfect bij de illustratie, wat de cover versterkt. Het is het eerste boek van Femke Struijs dat ik ga lezen, dus ik ben enorm benieuwd naar haar schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Mia weet niet goed wat ze aan moet met haar leven. Al haar baantjes lopen in de soep, ze kan niets vinden waar ze echt goed in is. Mia zit het liefst dag en nacht te tekenen en dat is echt haar liefde en passie. Mia droomde altijd al van een creatief leven als illustrator maar door een mislukte relatie en haar financiële situatie liet ze haar droom varen. Haar vriendin Stefanie probeert Mia te overtuigen om met haar tekentalent aan de slag te gaan en hiermee haar geld te verdienen. Stefanie weet een illustratie opdracht voor Mia binnen te slepen en tot grote vreugde van Mia worden het er uiteindelijk zelfs twee! Alleen die tweede opdracht brengt haar veel meer dan ze had verwacht.. liefde en gevaar...

 

Mijn ervaring: We volgen het verhaal van Mia. We leren Mia kennen op het moment dat haar zoveelste baantje op een groot fiasco uitloopt en waarbij ze weer in een mum van tijd is ontslagen. Gelukkig kan ze haar hart luchten bij haar beste vriendin Stefanie. Beide personages zijn enorm leuk en goed neergezet. Het zijn twee totaal verschillende personages en types wat het verhaal extra leuk maakt.


Femke Struijs heeft een enorm luchtige, vlotte en levendige schrijfstijl. Hierdoor vlieg je gemakkelijk door het verhaal en kan je ook echt in het verhaal opgaan. Ik vind de verhaallijn enorm origineel, leuk en sterk. Daarbij weet Femke Struijs door alle gebeurtenissen en wendingen die het verhaal neemt het verhaal ongelofelijk leuk en boeiend te houden. Zeker als de spanning in het verhaal toeneemt. Ze weet daarin precies op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen en vertragen. Ook het switchen naar het verleden van Mia maakt het een bijzonder en sterk verhaal. Het plot zit goed in elkaar en weet je goed te verrassen. Tot slot eindigt het verhaal precies zoals je van een feelgood mag verwachten, heerlijk, geweldig en mooi.


Gevangen op papier is een originele, sterke, mooie en spannende feelgood. Het verhaal is echt als feelgood geschreven en leest ook zo weg, daarbij weten de spannende gebeurtenissen en wendingen het verhaal net wat extra's te geven. Het verhaal zit goed in elkaar en blijft tot het einde spannend, waarbij het uiteindelijk afsluit met een feelgood einde. Het verhaal was nog beter dan verwacht en ik kijk dan ook uit naar de volgende verhalen van Femke Struijs.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page