top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gezicht van het kwaad – Chris Carter

Na het lezen van het eerste deel van de Robert Hunter serie ben ik fan van deze geweldige schrijver. Gelijk door met deel twee van de serie.

Nederlands | Paperback | 9789402712179 | 12 april 2023 | 384 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Deel één, vond ik zo geweldig dat ik nu gelijk aan het tweede deel van deze Robert Hunter serie ga beginnen. Ik hoop dat het tweede deel weer zo ijzersterk is als het eerste deel en dat hij mijn torenhoge verwachtingen waar zal maken. De cover sluit prachtig aan op het eerste deel en is weer een combinatie van een foto met een sterke typografie. De cover straalt het absolute thriller gevoel uit.

 

Het verhaal:

Op de trap van het kerk altaar wordt een bloederig tafereel aangetroffen. Het slachtoffer is de priester. Op het bovenlichaam van het slachtoffer staat het getal drie. Robert Hunter denkt in eerste instantie dat hij te maken heeft met een rituele moord, maar al snel stelt hij zijn mening bij. Er volgen meer slachtoffers, die allen lijken te zijn geconfronteerd met hun grootste nachtmerries. Hoe weet de moordenaar hun diepste angsten? Tijdens hun zaak worden ook Robert Hunter en Carlos Garcia geconfronteerd met hun grootste angst.

 

Mijn ervaring: Met een huiveringwekkend en schokkend begin weet Chris Carter je opnieuw mee het verhaal in te weten. Na deze gebeurtenis moet je gewoon weten wie er achter deze gruweldaad zit en wat de motieven van de moordenaar zijn. Chris Carter heeft een enorm vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor je in het verhaal naast Robert Hunt en zijn collega Carlos Garcia in het verhaal mee gaat.


Het mooie van de serie is dat je goed de ontwikkeling ziet van de verschillende personages. Je ziet ze veranderen en groeien. Zo was Carlos Garcia in deel één nog echt een groentje, maar weet hij zich in het tweede deel beter staande te houden. Chris Carter zet wederom een nagelbijtende, huiveringwekkende en super spannende verhaallijn neer. Ik vind het bijzonder knap hoe deze schrijver, precies op de juiste momenten het verhaal versnelt, vertraagt of in detail gaat. Hiermee weet hij buiten alle gebeurtenissen en wendingen enorm goed de lezer vast te houden. Na het plot toe neemt de spanning enorm toe en zit je echt op het puntje van je stoel. Met het plot passen alle puzzelstukjes en de gebeurtenissen op sterke wijze perfect in elkaar.


Gezicht van het kwaad wist me ondanks mijn torenhoge verwachtingen weer enorm positief te verrassen. Het verhaal is heel anders dan het eerste deel, maar wel echt geniaal, nagelbijtend spannend en is enorm vlot en levendig geschreven. Chris Carter schrijft op fantastische wijze, wanneer je begint, leg je het boek niet meer weg voordat het uit is. Mega dikke aanrader. Op naar deel drie!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page