top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Girl in pieces – Kathleen Glasgow

Toen het boek alleen nog maar in het Engels te verkrijgen was, stond het al op mijn verlanglijstje. Met het verschijnen van de Nederlandse versie bij Uitgeverij Blossom Books greep ik mijn kans en kreeg ik een recensie-exemplaar. Mega bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789463494830 | 31 oktober 2023 | 400 pagina's Uitgeverij Blossom Books | Prijs €15,99


Voor het lezen:

Dit boek stond al op mijn verlanglijstje, toen het enkel nog maar in het Engels te verkrijgen was. Toen ik hoorde dat het boek door Blossom Books vertaald ging worden en als Nederlandse versie zou verschijnen, kreeg ik van Blossom Books de kans om het boek te lezen en te recenseren. Door de reacties en recensies van anderen heb ik enorm hoge verwachtingen van het mooie, pure en aangrijpende verhaal.

 

Het verhaal:

Een hartverscheurend verhaal over een jonge vrouw die vecht voor een plek in de wereld die haar keer op keer laat vallen. We volgen het verhaal van de zeventienjarige Charlie Davis, die worstelt met een heftig en traumatisch verleden vol misbruik, eenzaamheid en verlies. Omdat de pijn voor Charlie zo hevig is, beschadigt ze zichzelf. Toch heeft ze voldoende hoop, moed en veerkracht om te geloven en te vechten voor een betere toekomst.

 

Mijn ervaring:

Kathleen Glasgow heeft een vlotte, levendige maar ook soms poëtische manier waarmee ze haar verhaal brengt en beschrijft. Op deze wijze weet ze enorm goed de emoties en gevoelens die Charlie ervaart onder woorden te brengen.


Het verhaal beschrijft van dag tot dag het leven en de gebeurtenissen door de ogen van Charlie. Charlie is enorm goed uitgediept en neergezet. Kathleen Glasgow weet Charlie zo neer te zetten dat ik als lezer helemaal wordt meegezogen in het verhaal en de emoties van Charlie ook echt zelf ervaar. Hierdoor is het boek soms erg heftig, zwaar, aangrijpend en emotioneel en kon ik het boek ook niet aan één stuk doorlezen, ondanks dat het verhaal me enorm aangreep en wist te boeien. Naast Charlie zijn ook de andere personages divers en op sterke wijze neergezet. Als lezer krijg je een goed beeld en gevoel bij de andere personages.


Zoals ik al zei heeft het verhaal een enorm heftige, aangrijpende en emotionele verhaallijn. In het begin is enkel de heftigheid van de zelfbeschadiging van Charlie duidelijk, maar naarmate het verhaal zich vervolgt kom je ook meer te weten over haar verleden, die enorm heftig is. Haar weg van vallen en opstaan in haar herstel is ook een heftige en aangrijpende weg. Wel heb ik enorme bewondering hoe deze jonge vrouw in de heftige omstandigheden hoop en vertrouwen in de toekomst blijft houden. Het verhaal rond op prachtige en mooie wijze af.


Girl in pieces, is een enorm mooi, aangrijpend en emotioneel verhaal waarbij je als lezer het verhaal ervaart door de ogen van Charlie. Kathleen Glasgow weet dit personage op sterke wijze uit te diepen, waardoor je als lezer de heftige emoties, gevoelens en gebeurtenissen van Charlie voelt en het verhaal me erg raakt. Door de heftigheid heb ik het boek ook af en toe weg moeten leggen, ondanks dat het een enorm boeiend, mooi en sterk verhaal is. Dit verhaal is echt een must-read en het zal me zeker altijd bijblijven.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page