top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Gozert – Pieter Koolwijk

Na het lezen van Luna, die ik geweldig vond (zie recensie). Wilde ik natuurlijk ook het verhaal van Gozert lezen.

Nederlands | Hardcover | 9789047710370 | Druk: 1 | januari 2020 | 256 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat


Beschrijving:

Ties heeft een probleem. Dat vinden andere mensen. Ties is het daar niet mee eens, hij heeft een vriend. Gozert. De tofste, leukste, stoerste, coolste vriend die je je kan bedenken. Alleen is Ties de enige persoon die Gozert hoort en ziet. Gozert heeft een grote fantasie en helaas brengt dat Ties regelmatig in de moeilijkheden. De ouders van Ties willen dat Gozert verdwijnt en nemen een hele ingrijpende beslissing. Ties wil niet van Gozert af, wat moet hij nu?

 

Voor het lezen: De cover heeft een prachtige fantasie- en kleurrijke illustratie van Linde Faas. We zien een auto waarin een vader, moeder en roodharig jongetje zitten die omhoog zit weg te dromen. Op het dak van de auto is een wirwar van koffers en spullen met bovenop een blonde jongen in een superhelden tenue met cape. Daarnaast knalt de titel Gozert in bijpassend wit lettertype en lekker uit.


Conclusie:

Ties is een bijzondere jongen, hij heeft namelijk een allerbeste vriend 'Gozert' maar die is onzichtbaar voor iedereen. Op zich is dat geen probleem, maar Gozert en Ties gaan zo op in hun fantasierijke wereld dat het wel voor problemen gaat zorgen. De stunts en avonturen die de jongens mee maken zitten bomvol humor en zijn super creatief bedacht. Zijn ouders willen dat Ties zijn onzichtbare vriend onder controle krijgt en het verschil leert te zien tussen zijn fantasie en de werkelijke wereld. Maar Ties ziet het probleem niet in, want zonder Gozert is het leven zo saai.


De schrijfstijl van Pieter Koolwijk is vlot, krachtig en zit vol humor en fantasie. De personages heeft hij allemaal een heel eigen karakter gegeven, wat het verhaal sterk maakt. Daarnaast is de verhaallijn ook enorm leuk, het neemt zoveel verrassende, creatieve en haast onvoorstelbare wendingen dat je het boek gewoon niet weg kan leggen.


Ook in het boek komen de prachtige illustraties van Linde Faas prachtig tot uiting. Ze weet door middel van haar illustraties het verhaal echt te verrijken en nog kleurrijker te maken. Hierdoor ga je nog meer op in de wonderlijke wereld van Ties en Gozert.


Het verhaal, zeker in combinatie met de prachtige illustraties hebben me weten te raken. Het verhaal heeft echt diepgang en laat je zien dat we goed moeten luisteren naar elkaar, in plaats van gelijk te oordelen en iemand tot gek te verklaren.


Het is een enorm leuk, humoristisch en avontuurlijk kinderboek (voor kinderen vanaf groep 6) en een mooie aanrader om te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page