top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Grimoire 1 - De goden van morgen - Dimitri Balcaen

Via Bookinfluencers en Dimitri Balcaen kreeg ik de kans de drie delen van Grimoire te gaan lezen. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789464756036 | 13 september 2023 | 252 pagina's Uitgeverij ReadMore Publishing House | Prijs €20,00


Voor het lezen:

De erg sprekende, magische en mooie covers van deze serie weten direct mijn aandacht te trekken. Ik verwacht een magisch, natuurrijk, spannend en avontuurlijk verhaal. Aangezien ik dol ben op series, omdat daarin voor mijn gevoel de personages zich verder ontwikkelen heb ik er erg veel zin in. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Wist je dat 1 op de 5 jongeren worstelt met mentale of psychische aandoeningen? Finn en zijn vrienden vallen hier ook onder, maar toch weerhoudt hen dat er niet van om helden te zijn. Ze belanden in een andere wereld en reizen door Asgaard, waarin zij de goden van morgen worden.

 

Mijn ervaring:

Buiten de prachtige cover die is gerealiseerd door middel van ethische artificiële intelligentie is ook ieder begin en einde van een hoofdstuk voorzien van een prachtige en indrukwekkende illustratie die op dezelfde wijze is gemaakt. Deze illustraties weten het spannende, magische en avontuurlijke verhaal hiermee nog meer tot leven te brengen.


Dimitri Balcaen heeft een erg levendige en filmische schrijfstijl en zonder moeite ga ik compleet op in de magische wereld waarin Finn en zijn drie vrienden terechtkomen. Het verhaal begint met een proloog, waardoor je te weten komt hoe de vier bovennatuurlijke en magische krachten hebben.


Vervolgens gaat het verhaal verder nadat Finn weer thuis is nadat hij enige tijd is opgenomen vanwege een ernstige depressie. De drie vrienden hebben de toegang naar de magische wereld al ontdekt en Finn sluit zich hier al snel bij aan, waarmee vervolgens de magische, spannende en mooie reis door Asgaard begint. Het verhaal kent een mooie opbouw en is overduidelijk een sterk eerste deel waarin de vier vrienden prachtig en goed worden neergezet en uitgewerkt. Doordat Dimitri Balcaen heeft gekozen voor vier vrienden met allemaal een mentale of psychische aandoening zijn het realistische personages. Het verhaal kent een prachtige spanningsopbouw met mooie, spannende en bizarre wendingen en gebeurtenissen die je aan het boek gekluisterd houden. Aan het einde is het zo spannend dat je op het puntje van je stoel zit. Het verhaal eindigt met een cliffhanger, waardoor ik ontzettend graag direct van deel twee wil gaan genieten.


Grimoire 1 - De goden van morgen is een super sterk, magisch, mooi en avontuurlijk eerste deel van een veelbelovende serie. Dimitri Balcaen weet je met zijn vlotte en filmische schrijfstijl zonder moeite mee naar Asgaard te nemen waar een compleet nieuwe wereld open gaat. De keuze van vier hoofdpersonages met allemaal een mentale of psychische aandoening maakt het verhaal nog origineler en indrukwekkender. Ik kan niet wachten om van deel twee te gaan genieten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page