top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Grimoire 2 - De dorre wereld - Dimitri Balcaen

Via Bookinfluencers en Dimitri Balcaen kreeg ik de kans de drie delen van Grimoire te gaan lezen. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789464756050 | 13 september 2023 | 216 pagina's Uitgeverij ReadMore Publishing House | Prijs €18,00


Voor het lezen:

Na deel één sta ik te springen om te weten hoe het verhaal, dat eindigde met een cliffhanger, verder gaat. Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal nu verder gaat. Het sterke van deel één, vond ik, dat Dimitri Balcaen er verrassingseffecten en wendingen in had zitten die ik als lezer niet zag aankomen. Ik hoop dat dit ook in het tweede deel weer het geval is. De prachtige cover van deel twee sluit naadloos aan op deel één en vormt zonder twijfel een eenheid.

 

Het verhaal:

Het is inmiddels al een jaar later na de aanval van Gunnar en nog altijd hebben Finn's vrienden hem nog niet kunnen bevrijden. Ze doen dagelijks pogingen, maar niets lijkt te werken. Op een dag ontvangen ze op bijzondere wijze een boodschap van Finn. Hij zit gevangen in de wereld van de Reuzen. Kunnen zijn vrienden hem op tijd redden voordat Finn veroordeelt wordt voor een moord die hij niet gepleegd heeft?

 

Mijn ervaring:

Het boek begint met een heldere, concrete en mooie inleiding met wat er vooraf ging. Mocht je niet net als ik van deel één direct door gaan met deel twee, dan heeft Dimitri Balcaen dit goed gedaan. Het verhaal vervolgt zich dus een jaar na deel één. Het is realistisch en sterk hoe Dimitri Balcaen de vier vrienden die allemaal een mentale of psychische aandoening hebben deze goed weet te verwoorden en beschrijven nu ze lijden onder het verlies van Finn.


Het verhaal begint nu met twee verhaallijnen die parallel aan elkaar lopen. We lezen de verhaallijn van Finn bij de Reuzen en we lezen de verhaallijn van de drie andere vrienden die alles op alles zetten om Finn te bevrijden voordat het te laat is. Door de filmische en vlotte schrijfstijl van Dimitri Balcaen ga je helemaal op in het verhaal en zie je deze magische wereld en alle wendingen en gebeurtenissen levendig voor je. De realistische en sterke dialogen maken het totaalplaatje compleet.


Aan het begin van ieder hoofdstuk is, net als de cover, een prachtige illustratie te zien die is gerealiseerd door middel van ethische artificiële intelligentie. Deze indrukwekkende en prachtige beelden weten het verhaal nog meer tot leven te brengen en vormen een sterke aanvulling op het al prachtige en spannende verhaal. Het verhaal bevat wederom, zoals gehoopt, veel onverwachte, spannende en magische wendingen en gebeurtenissen. Ook eindigt dit deel wederom met een cliffhanger, waardoor deel drie al klaar ligt om direct verder te gaan lezen.


Grimoire 2 - De dorre wereld is een origineel, magisch en spannend vervolg op deel één. Wel moet je bij deze serie echt met deel één beginnen. Het is een erg vlot en filmisch geschreven verhaal, waardoor je compleet opgaat in het spannende en fantasierijke avontuur. Het is echt een serie waar ik geen genoeg van kan krijgen. Zeker met de cliffhanger aan het einde wil ik door naar deel drie. Deze serie is echt een mega aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page