top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Groenwoud 1 - De wereld achter de deur – Pari Thomson

Deze veelbelovende nieuwe magische avonturenserie moet natuurlijk gelezen worden.

Nederlands | Hardcover | 9789021037028 | 19 juli 2023 | 400 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Voor magische avonturenseries ben ik altijd in. Ik ben dol op dit soort boeken, omdat ze ervoor zorgen dat je even compleet in een andere magische wereld, waarin alles mogelijk is, op kan gaan. Deze prachtige cover is dan ook enorm uitnodigend. De illustratie van het meisje dat door een deur is gegaan en in een wereld vol planten is beland. Het goud folie zorgt ervoor dat het boek echt een bijzondere uitstraling krijgt. Het is mooi hoe dat het is doorgetrokken in de titel. Dat maakt er een prachtig geheel van. Het is het eerste boek van pari Thomson dat ik ga lezen, maar omdat het refereert naar Nevermoor heeft het direct mijn volle aandacht en heb ik hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Een nieuwe fantasy serie; een wereld vol groene magie!

Daisy reist met haar moeder, die journalist is, de wereld rond. Dan krijgt haar moeder een gevaarlijke opdracht om af te reizen naar het Amazonewoud en moet Daisy voor het eerst in haar leven achter blijven. Al snel raakt haar moeder vermist. Daisy is vastbesloten om op zoek te gaan naar antwoorden en haar moeder. Ze vindt een bijzondere doorgang naar een magische groene wereld. Daar leven magische botanisten in het diepste geheim, waar ze voor de bijzonderste en zeldzaamste planten ter wereld zorgen. Daisy sluit nieuwe vriendschappen, die haar helpen de waarheid rondom haar verdwenen moeder te achterhalen. Dit is alleen een levensgevaarlijke missie.

 

Mijn ervaring:

Pari Thomson heeft een hele levendige, fantasierijke en vlotte schrijfstijl. Daarbij houdt Pari Thomson goed rekening met de jeugdige lezers vanaf ongeveer 12 jaar. Ze houdt goed rekening met de woordkeuze en zinsgebruik. De prachtige illustraties van Elisa Pagnelli verrijken ook het verhaal aan de binnenzijde van het boek, waarmee het al prachtige en magische verhaal nog meer tot leven komt. Het verhaal heeft een goede opbouw. Zo leer je eerst het personage Daisy en haar moeder kennen, waarmee een goede basis wordt gelegd voor de verdere opbouw van het verhaal. Het verhaal heeft een krachtige opbouw van de spanningsboog. Daarbij zitten er veel onverwachte wendingen en gebeurtenissen in het verhaal die de spanning goed verhogen, maar ook door de magie heerlijk onverwacht en onvoorspelbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat het een verhaal is, waarin je je helemaal kan verliezen. Daarbij vind ik dat Pari Thomson ook op prachtige wijze thema's als vriendschap, familie, maar ook aantasting en beschadiging van de aarde op sterke wijze in het verhaal verwerkt zijn. Het verhaal heeft een prachtig en mooi einde, maar laat ook eindjes open voor het tweede deel. Groenwoud - De wereld achter de deur is een super spannend, avontuurlijk, origineel en mooi eerste deel. Pari Thomson heeft een fantastisch, fantasierijk, avontuurlijk en origineel eerste deel geschreven waarin je helemaal op kan gaan. De mooie illustraties van Elisa Pagnelli zijn een sterke aanvulling op het goede verhaal. Ik heb genoten en ik kan beamen dat het voor fans van Nevermoor zeker een aanrader is. Ik wacht vol spanning op deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


留言功能已關閉。
bottom of page