top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hamley en de draak – Sandra J. Paul

Ik ben een van de gelukkige die mee mag doen aan de Hamley blogtour van dit prachtige boek van Hamley en de draak! Onwijs bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789464510201 | Druk: 1 | februari 2022 | 110 pagina's | Uitgeverij Hamley Books


Voor het lezen:

Ik heb de drie eerdere delen van Hamley ook gelezen en geluisterd. Deze bevielen me enorm en ik ben dan ook enorm benieuwd wat het volgende avontuur van Hamley gaat zijn.

De cover is zoals iedere keer weer enorm uitnodigend. De hele serie past ook uitstekend bij elkaar en ik kan dan ook niet wachten om dit boek te gaan lezen.

 

Het verhaal:

Het gezin waar Hamley woont krijgt nieuwe buren. De nieuwe buren komen op bezoek bij de baasjes van Hamley. Ook zij hebben een dochter Meizi, die ongeveer even oud is als Viola. Ze blijken uit China te komen. Hamley is enorm nieuwsgierig naar alles wat deze mensen over China te vertellen hebben. Wanneer Hamley de volgende ochtend wakker wordt is hij niet thuis, maar in het oude China. Samen met B-boy vinden ze een gigantisch drakenei. Maar ook mama draak zoekt naar haar ei...

 

Mijn ervaring:

Deel 4 van de Hamley serie. Deze boeken zijn ook prima los te lezen, maar ik kan je verzekeren dat wanneer je met het boek begint dat je ze allemaal wil lezen.


De schrijfstijl van Sandra J. Paul past perfect bij een jeugdboek. Ze schrijft vlot en krachtig en weet een heerlijk tempo in het verloop van de verhaallijn te brengen. Het verhaal is soms een beetje spannend, maar Sandra heeft goed rekening gehouden met de jonge lezertjes. Ook Hamley heeft nog geen ruime woordkennis, maar mama kat weet het Hamley en de jonge lezertjes goed uit te leggen. Het plot is weer enorm leuk en verrassend en ik weet zeker dat de jonge lezertjes (en ik zelf ook) zullen smelten van het prachtige einde. Het verhaal is goed te lezen voor lezertjes vanaf ongeveer 7 jaar, maar ook onwijs leuk om voor te lezen.


Niet alleen de cover maar ook het binnenwerk van dit Hamley is prachtig. Hoewel op de cover een bijna realistisch beeld van Hamley te zien is. Zijn de getekende illustraties aan de binnenzijde ook prachtig en weten ze het verhaal goed te ondersteunen. Ze weten het verhaal prachtig te ondersteunen en nog meer tot leven te brengen.


Het is wederom een enorm leuk, avontuurlijk en lief jeugdboek geworden. Ik raad dit boek dan ook zeker aan om te gaan ontdekken, want de boeken van Hamley zijn verslavend leuk!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page