top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hamley in de ruimte – Sandra J. Paul

Inmiddels ben in fan van Hamley en ben ik benieuwd naar dit nieuwe avontuur. Uitgeverij Hamley Books super bedankt voor het recensie-exemplaar

Nederlands | Hardcover | 9789464661859 | 04 oktober 2023 | 112 pagina's Uitgeverij Hamley Books | €13,99


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik genoten van bijna alle avonturen van Hamley, dus dit avontuur wil ik niet graag missen. Van Uitgeverij Hamley Books kreeg ik een recensie-exemplaar, dank je wel. De serie van Hamley heeft stuk voor stuk prachtige covers. Ditmaal zien we een foto van Hamley in een astronautenpak die is afgereisd naar de ruimte. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Viola, het baasje van Hamley, is gefascineerd door de ruimte nu ze op school hier van alles over leert. Ze is vastbesloten om astronaut te worden. Op een dag komt ze dolenthousiast uit school omdat ze met haar klas naar Space Magic gaat. Daar staat een raket. Hamlet, het zwarte katje dat mensen verstaat is direct nieuwsgierig. Hamley wil ook meer ontdekken en besluit stiekem in Viola's rugzak te kruipen op de dag van het schoolreisje. Hamley wordt al snel ontdekt, maar ze weet direct harten te stelen. Zal Hamley de eerste kat op de maan worden?

 

Mijn ervaring:

Ben jij al Hamley fan? Wanneer je eenmaal aan deze serie begint, ben je verkocht. Hamley in de ruimte is alweer het negende deel van de Hamley serie. De boeken hoeven niet in volgorde gelezen te worden, maar zijn stuk voor stuk losse avonturen die Hamley, de magische zwarte kat, beleeft.


Sandra J. Paul heeft een enorm vlotte, fantasierijke en avontuurlijke schrijfstijl en weet je ieder verhaal opnieuw te verrassen. Ze weet haar schrijfstijl perfect aan te passen aan de jonge lezertjes en er is goed op de zin- en woordkeuze gelet, waardoor het verhaal gemakkelijk en eenvoudig leest. Daarnaast is het boek ook gedurende het verhaal prachtig en rijkelijk versierd en ondersteunen de leuke illustraties het verhaal.


Het verhaal is ditmaal weer enorm leuk en avontuurlijk en wist me erg te verrassen door de leuke wendingen en gebeurtenissen die in het avontuur plaatsvonden. Daarbij weet Sandra J. Paul de jonge lezertjes ook een hoop te leren over de ruimte. Hamley begrijpt namelijk ook een heleboel dingen niet, die mama kat of door Viola gedurende het verhaal uitgelegd worden. Hierdoor leer je op een hele natuurlijke wijze nieuwe dingen over de ruimte.


Hamley in de ruimte is een onwijs leuk, mooi en avontuurlijk verhaal. Het is heerlijk vlot en levendig geschreven en daarbij leer je gelijk veel nieuwe dingen bij over de ruimte. Het negende deel van de serie is ook als los avontuur te lezen, maar geloof me, wanneer je aan de serie begint ben je verkocht. Dit jeugdboek is zeker een aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5




5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page