top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hamley in het pretpark – Sandra J. Paul

Tot nu toe heb ik met liefde en plezier alle avonturen van Hamley gelezen en beluisterd, dus voor dit nieuwe avontuur van Hamley was ik ook gelijk in.

Ik mocht deelnemen aan de blogtour van Hamley Books, super bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789464510065 | Druk: 1 | april 2022 | 110 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | €13,00


Voor het lezen:

Tot nu toe heb ik met liefde en plezier alle avonturen van Hamley gelezen en beluisterd, dus voor dit nieuwe avontuur van Hamley was ik ook gelijk in. Ik mocht deelnemen aan de blogtour van Hamley Books, super bedankt! De cover van dit Hamley avontuur sluit fantastsich aan op alle voorgaande delen en avonturen van Hamley. Het is bijna een levensecht beeld van het katje Hamley in de achtbaan. met op de achtergrond lampjes en een pretpark-achtige achtergrond. Het verhaal geeft een magisch gevoel, dat perfect past bij het magische katje Hamley. Ook Hamley en de titel hebben net zoals bij voorgaande delen een spotvernis gekregen, waardoor ze er nog meer uitspringen. Ik ben enorm nieuwsgierig naar dit avontuur van Hamley.

 

Het verhaal:

Het jonge, magische katje Hamley begrijpt de mensen. Op een dag hoort ze haar baasje Viola praten over een uitstapje dat ze samen met haar ouders gaat maken. De honden Kasper en Kamiel mogen mee. Ze gaan met z'n allen naar een pretpark, Hamley zou Hamley niet zijn als ze enorm nieuwsgierig is en mee wilt op avontuur. Hamley kan haar nieuwsgierigheid dan ook niet bedwingen en reist stiekem achter haar baasjes aan. In het pretpark aangekomen, gaat Hamley op ontdekking. Ze geniet enorm, totdat ze erachter komt dat ze verdwaald is.

 

Mijn ervaring:

De avonturen van het magische katje Hamley zijn een feest om te lezen, wanneer je eenmaal een van de avonturen van Hamley hebt gelezen wil je ongetwijfeld meer. De boeken hoeven niet in een bepaalde volgorde gelezen te worden, want ieder verhaal begint met een goede uitleg van het gezin waarin Hamley woont. Daarnaast is Hamley een katje dat nog niet zoveel weet en begrijpt, waardoor mama-kat Hamley geregeld moeilijke woorden of situaties uit moet leggen. Op deze manier is het boek enorm geschikt voor de jonge lezertjes. Ook met de zinnen, woordopbouw en het verhaal is goed rekening gehouden met de jonge lezertjes, waardoor dat vanaf 7 jaar de boeken goed zelfstandig gelezen kunnen worden. Al zijn ze ook enorm leuk om voor te lezen.


Sandra schrijft lekker vlot en krachtig en weet zonder twijfel weer een enorm leuk, spannend en magisch avontuur van Hamley neer te zetten. Je kan niets anders dan verliefd worden op het nieuwsgierige katje Hamley. In het verhaal zit ook hele leuke humor verwerkt, waardoor het soms wat spannende verhaal door de leuke grapjes enorm leuk blijft. Hamley weet zichzelf door haar nieuwsgierigheid weer heerlijk de nesten in te werken, maar zoals altijd lopen de heerlijke verhalen van Hamley altijd weer goed af. Ook het element vriendschap is altijd een thema dat Sandra in de avonturen van Hamley een belangrijke rol speelt.


Hamley in het pretpark is weer een leuk, spannend avontuur dat voor alle jonge lezertjes met een liefde voor dieren een enorme leuke aanrader is om te gaan lezen. Ook aan de binnenzijde is het verhaal rijkelijk geïllustreerd, waardoor het verhaal nog levendiger wordt.


Dit verhaal is zeker een hele mooie aanvulling op de nu al bestaande Hamley serie.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page