top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hamley is jarig – Sandra J. Paul

Na het lezen van Hamley in de sneeuw, was ik enorm benieuwd naar de andere delen van de Hamley serie.

Nederlands | Luisterboek | 9788726999525 | november 2021 | Uitgeverij Hamley Books


Beschrijving:

Maak kennis met Hamley, het zwarte katje dat mensen verstaat. Samen met haar zusjes en haar moeder woont ze in een gezellig huis, en wordt ze vertroeteld door haar baasje Viola. Viola is jarig, en bij een verjaardag hoort taart. Alleen, zo vertellen Hamleys zusjes en moeder haar: dieren krijgen nooit taart, en hun verjaardagen worden nooit gevierd. Dus besluit Hamley om dit te veranderen. Ze belandt in een bakkerij. Vanaf 7 jaar Sandra J. Paul is een veelzijdig genre-overschrijdend auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken, paranormale Young Adult en psychologische thrillers. Met het schattige verhaal 'Hamley is jarig' richt ze zich voor het eerst op jongere kinderen.

 

Voor het luisteren:

De zoetsappigheid spat helemaal van de cover het het audioboek. De lieve schattige kitten Hamley in een cupcake met een dot slagroom en een kers op zijn hoofd. De hele sfeer die wordt neergezet geeft me het gevoel dat ik een heerlijk lief, schattig en geweldig avontuur gaan horen.


Conclusie:

In het begin was het even wennen om een Belgisch gesproken audioboek te horen. Maar al gauw was ik er helemaal aan gewend en luisterde het verhaal heerlijk weg tijdens mijn wandeling in het bos.

We beleven een heerlijk, lief en geweldig avontuur van het magische katje Hamley. Ze is enorm nieuwsgierig en wil het liefste alles weten en ontdekken. Ze verstaat de mensen, maar ze begrijpt niet altijd wat ze nu precies bedoelen, wat het extra aandoenlijk maakt. Gelukkig loopt ieder spannend avontuur van Hamley iedere keer weer goed af. Het is een heerlijke feelgood voor jonge kinderen.

Sandra J. Paul schrijft ook ditmaal weer heerlijk en vlot, waardoor de tempo lekker in het verhaal blijft en waardoor je geboeid blijft en gewoonweg wilt weten hoe het avontuur van Hamley gaat eindigen. Ik heb ook een extra stuk gelopen, zodat ik het boek af kon luisteren, want ik wilde gewoon weten hoe het avontuur ging eindigen.


Ik raad het alle jonge kindjes aan om de boeken van de Hamley-serie te gaan ontdekken!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page