top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hamley leert toveren – Sandra J. Paul

Tot nu toe heb ik met liefde en plezier alle avonturen van Hamley gelezen en beluisterd, dus voor dit nieuwe avontuur van Hamley was ik ook gelijk in.

Ik mocht deelnemen aan de blogtour van Hamley Books, super bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789464510867 | Druk: 1 | augustus 2022 | 112 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | €13,99


Voor het lezen:

Tot nu toe heb ik met liefde en plezier alle avonturen van Hamley gelezen en beluisterd, dus voor dit nieuwe avontuur van Hamley was ik ook gelijk in. Ik mocht deelnemen aan de blogtour van Hamley Books, super bedankt! De cover van dit Hamley avontuur sluit fantastsich aan op alle voorgaande delen en avonturen van Hamley. Alle covers hebben een realistisch beeld van een de schattige jonge kitten Hamley, iedere keer in een nieuw thema. Ditmaal een magisch en toverachtig tafereel. Ditmaal zien we Hamley in een ketel met toverspullen rondom. Op de achtergrond maakt de groene toverkracht er een sprankelend en enorm aantrekkelijk beeld van. Ik kan niet wachten om wederom in een avontuur van Hamley te duiken.

 

Het verhaal:

Het is weer bijna Halloween, en voor de magische kat Hamley is dit ieder jaar een hele speciale dag. Natuurlijk doen haar baasjes weer mee met de gekte. Het hele huis is versierd met pompoenen, webben en heksen. Hamley komt tot de ontdekking dat er een echte tovenaar in de straat woont. Samen met B-boy en haar zusje gaat ze op ontdekking. Deze keer gaat Hamley leren toveren.

 

Mijn ervaring:

Wanneer je eenmaal aan de serie en avonturen van Hamley begint, ben je verkocht. De boeken hoef je niet in de serie volgorde te lezen, maar zijn ook goed stuk voor stuk los te lezen.

De verhalen zijn zo geschreven, dat jonge lezertjes ook zelf de boeken goed kunnen lezen. Sandra heeft goed rekening gehouden met de woordkeuze, zinslengte en het gebruik van "moeilijke" woorden. Hamley, het jonge katje, begrijpt zelf ook niet alles en tijdens het verhaal wordt op speelse wijze moeilijkere dingen goed uitgelegd.


Buiten de mooie cover, is ook het binnenwerk een feest. Het boek is rijkelijk versierd met kattenpootjes, Hamley en mooie tekeningen die het verhaal versterken. Dit is het werk van Ann-Sophie D'Hollander die tot nu toe alle illustraties in het binnenwerk van de Hamley boeken heeft voorzien.


Ook ditmaal beleeft Hamley weer een leuk, spannend en magisch avontuur. Het verhaal is spannend, maar bevat ook de nodige humor en Sandra J. Paul hierdoor de juiste balans te pakken. Hamley is enorm nieuwsgierig en gaat graag op ontdekking, ditmaal met B-Boy en haar zus. Wat de verhalen van Hamley ook erg speciaal maakt, is dat het vriendschaps element het verhaal nog sterker maakt. Ook lopen alle spannende avonturen van Hamley uiteindelijk goed af.


Hamley leert toveren is echt een enorm leuk, spannend en magisch avontuur van Hamley. Dit nieuwe verhaal is ook gelijk een van mijn favorieten geworden. Door de leuke humor in het verhaal worden de avonturen niet te spannend en weet Hamley ongetwijfeld een plekje in je hart te veroveren. Ik weet zeker dat vele jonge lezertjes, zeker als ze een liefde hebben voor dieren, van deze serie zullen genieten.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page