top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Handtekening van het kwaad – Chris Carter

De boeken van Chris Carter stonden al ruime tijd op mijn verlanglijst. Ik kon ze dan ook niet langer laten liggen toen ik ze afgeprijsd kon kopen.

Nederlands | Paperback | 9789402706574 | 07 april 2021 | 352 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €15,-


Voor het lezen:

Chris Carter, een schrijver, waarover ik niets dan positieve reacties en recensies over heb gelezen. Daarom stond deze schrijver al lange tijd op mijn wishlist. Met het verschijnen van zijn vierde boek, kon ik het lezen van zijn boeken echt niet langer uitstellen en moest ik me eraan gaan wagen. Te beginnen natuurlijk bij zijn eerste boek. De cover straalt op en top het thriller gevoel uit en de combinatie van het beeld met de typografie is sterk. De ondertitel maakt je helemaal nieuwsgierig. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

In een verlaten buiten huis wordt een toegetakeld lichaam van een jonge vrouw gevonden. Robert Hunter, rechercheur, profiler en psycholoog wordt op deze klus gezet. Wanneer Robert Hunter het vreemde teken in de nek van het slachtoffer ziet; een dubbelkruis, weet hij dat dit het werk is van de seriemoordenaar die Robert Hunter en zijn collega twee jaar eerder dachten te hebben gearresteerd. Alleen die kreeg de doodstraf. Is dit het werk van een copycat, of is toendertijd de verkeerde opgepakt en veroordeeld? Robert Hunter en zijn nieuwe partner Carlos Garcia zetten alles op alles om te voorkomen dat er nog meer slachtoffers gaan vallen.

 

Mijn ervaring: Chris Carter weet door het spannende proloog je complete aandacht als lezer te pakken. Hierdoor wil je hoe dan ook alles te weten komen over wat er allemaal precies gaande is. Chris Carter heeft een enorm vlotte en levendige schrijfstijl, maar weinig schrijvers weten me zo te pakken met hun manier van schrijven en het verhaal dat ik zo in het boek op ga.


De personages zijn enorm goed uitgediept en op fantastische en realistische wijze in de verhaallijn verwerkt. Met name Robert Hunt en Carlos Garcia, de twee rechercheurs zijn geweldig en levendig neergezet. Daarbij weet Chris Carter een ijzersterke, weerzinwekkende en enorm spannende en goede verhaallijn neer te zetten. Chris Carter weet op de juiste momenten het tempo te verhogen of verlagen en treedt precies op de juiste momenten in details. Daarbij zijn de hoofdstukken vrij kort en eindigt ieder hoofdstuk eigenlijk wel met een cliffhanger. Hij weet je als lezer zo nieuwsgierig te maken en in spanning te houden, dat het boek wegleggen er voor mij gewoon absoluut niet in zat. Ik moest het in één keer uitlezen. Het plot was fantastisch, hij wist op juiste wijze alle puzzelstukken perfect op zijn plek te laten vallen.


Handtekening van het kwaad is het eerste deel van de Robert Hunter serie van Chris Carter. Ik had hoge verwachtingen, maar wauw... ondanks dat wist hij me met zijn ijzersterke en razend spannende verhaal mijn stoutste dromen te overtreffen. Deze pageturner is grandioos. Het is zo levendig en vlot geschreven, dat ik het boek niet weg kon leggen. Ik sta nu al te springen om te gaan genieten van zijn tweede boek. Deze schrijver is echt een mega dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page