top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hartje herfst – Nora Schenk

Van De verhalenfabriek ontving ik weer een heerlijke feelgood novelle, super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789461098597 | 05 november 2023 | 100 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Een feelgood die helemaal past bij deze tijd van het jaar, alleen daardoor is het een novelle die ik moet en zou lezen. Het is het eerste boek van Nora Schenk dat ik ga lezen. De cover is op en top feelgood. Op een blauwe cover zien we kleurrijke illustratieve huisjes en een zoenend koppel omringd met herfstbladeren. Ik heb goede verwachtingen en ik hoop op een knus, warm en liefdevol verhaal.

 

Het verhaal:

Lizzy is de eigenaresse van een klein en knus boekwinkeltje. Dan opent er vlak naast haar een filiaal van een grote boekenwinkelketen. Lizzy is onaangenaam verrast. De arrogante manager Bram kan ze dan ook direct niet uitstaan. Dan tot overmaat van ramp besluit het herfst comité ook nog eens dat Lizzy en Bram moeten samenwerken om tijdens de Herfstfair een boekenruilbeurs voor het goede doel te organiseren. Lizzy baalt als een stekker. Ook Bram lijkt hier alles behalve zin in te hebben. Hij vlucht er iedere keer vandoor als er iets voor de Herstfair geregeld moet worden, wat heeft Bram te verbergen?

 

Mijn ervaring: Nora Schenk heeft een heerlijke, vlotte en luchtige schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal vlot en lekker weg. Naast het leuke verhaal, zit er ook erg leuke humor in het verhaal, dat ervoor zorgt dat het verhaal luchtig blijft. We volgen het verhaal van Lizzy, een hardwerkende single en onderneemster die haar leven op orde heeft. Het is wel redelijk een doorsnee personage, waardoor je gemakkelijk met haar mee kan gaan in het verhaal. Ook de andere personages zijn leuk, maar wel redelijk doorsnee neergezet. Het verhaal heeft een vlotte, leuke en grappige verhaallijn. Het is een verhaal om even zonder na te denken bij weg te dromen en in op te gaan, waardoor het echt een perfect tussendoortje is. Er zitten leuke wendingen en gebeurtenissen in de verhaallijn, waardoor de weg naar het voor de hand liggende einde een en al vermaak is. Met een heerlijk, fijn, feelgood einde sluit het tussendoortje af. Hartje herfst is een heerlijk, leuk en luchtig tussendoortje om bij weg te dromen. Het verhaal bevat doorsnee personages, waardoor je er gemakkelijk in mee kan gaan. Het is een verhaal dat je heerlijk met je verstand op nul, op en top van kan genieten. Daarbij past het verhaal ook helemaal bij deze tijd van het jaar.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page