top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Heen – Mel Hartman

Na de geweldige Dodenreeks-serie van Mel Hartman is er nu een nieuwe young adult serie verschenen. Deze MOEST ik natuurlijk lezen. Van uitgeverij Hamely Books kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel

Nederlands | Hardcover | 29 september 2022 | 320 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Na de geweldige Dodenreeks-serie van Mel Hartman is er nu een nieuwe young adult serie van haar verschenen. Deze MOEST ik natuurlijk lezen. Van uitgeverij Hamely Books kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Ik ben echt super blij met deze kans. Wel moet ik zeggen, omdat de Dodenreeks-serie zo geweldig vond, zijn mijn verwachtingen voor deze serie dan ook hoog gespannen. De cover van de twee spiegelende werelden in de nacht roepen gelijk nieuwsgierigheid en spanning op. De typografie van de titel is hier fantastisch op afgestemd. Dit beloofd leespret.

 

Het verhaal:

De zestienjarige George Borg groeit op in een weeshuis, niet wetende wie haar ouders zijn. Toch heeft ze het niet slecht en vermaakt zich prima in het weeshuis, maar dan ineens wordt haar leven op zijn kop gezet. De wereld is niet wat George Borg dacht. En is zij wel wie ze dacht dat ze was? George blijkt Tunnels te voelen, een doorgang tussen verschillende werelden. Door haar talent wordt ze naar De Ark gebracht, wat een bijzonder opleidings- en opvangcentrum blijkt te zijn voor buitenaardse wezens. Daar gaat een fascinerende wereld voor haar open, maar deze wereld is niet zonder gevaren. Is iedereen wel blij met haar komst en gave?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint nog wanneer George Borg op het punt staat om afscheid te nemen van haar oude leventje in het weeshuis en met haar oom en tante mee gaat. Dit moment en de gevoelens van George heeft Mel Hartman enorm mooi in beeld weten te brengen, waardoor je als lezer gemakkelijk in de huid kruipt van George Borg en met haar mee het verhaal in duikt. Mel Hartman heeft het personage niet alleen in het begin, maar ook tijdens het verhaal goed uitgediept. Hierdoor kan je als lezer echt enorm goed in het verhaal opgaan en ook de groei van George heeft ze krachtig in het verhaal verwerkt. Niet alleen het personage George maar ook de andere personages zijn uniek en hebben echt een eigen persoonlijkheid die het verhaal enorm levendig maken.


Mel Hartman heeft bij dit verhaal weer absoluut het YA-gevoel te pakken. Het boek leest heerlijk vlot en krachtig weg en er zit een heerlijk tempo in de verhaallijn. De schrijfstijl van Mel Hartman spreekt me ook enorm aan, omdat ze enorm levendig weet te schrijven. Ondanks dat het verhaal fantasy is weet ze het verhaal zo te schrijven dat je nergens aan twijfelt. Ze weet de verhaallijn enorm sterk en goed op te bouwen, naarmate het verhaal vordert bouwt de spanning geleidelijk aan steeds verder op. Ik heb echt tegen het einde op het puntje van mijn stoel gezeten. Het plot was dan ook echt geweldig! Maar jeetje... nu wachten op deel 2 terwijl ik niet wil wachten. Ik wil zo enorm graag weten hoe het verhaal nu verder gaat.


Wauw!! Wat een fantastisch eerste deel van deze serie. Ik kan niets anders zeggen dat ik van het begin tot het einde genoten heb van het heerlijke fantasierijke en spannende avontuur van George. Het boek leest ook zo heerlijk weg. Het enige nadeel, de cliffhanger aan het einde. Echt Mel, kom snel met deel 2, want ik wil verder lezen!!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page