top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Heks van vuur en oorlog – S. Christina

Ik mag mee doen met de leesclub van YoungAdult en we lezen samen deze spannende, fantasy en young adult. De cover is uitnodigend en belooft een mooi verhaal.

Nederlands | Paperback | 9789083085005 | Druk: 1 | november 2020 | 276 pagina's | Uitgeverij Rebel Books


Beschrijving:

In een land waar magie verboden is, probeert de zestienjarige Lara met alle macht haar krachten te onderdrukken. Maar dan wordt ze getest op hekserij, en staat haar wereld op zijn kop. Het heksenteken wordt in haar nek getatoeëerd en langzaam maar zeker wordt ze afgesloten van de rest van de wereld. Ze leert haar lotgenoten kennen; David, Noah, Philip en Alex, en samen starten ze een verzet tegen de onderdrukking. Maar net als alles op zijn plek lijkt te vallen, ontdekt Lara een duister familiegeheim. Magie is niet zonder reden verboden, en die reden is dichterbij dan ze denkt…

 

Voor het lezen: De cover weet gelijk mijn aandacht te trekken. Een donker bos met daarin een silhouet van een gezicht. Onderin vlammen waarin een figuur met een cape op te zien is. In het midden van het donker silhouet gezicht is de titel van het boek te lezen in de kleur van de vlammen, door de donkere achtergrond, knalt de titel er echt uit.

Ik verwacht een heerlijk avontuurlijk, spannend en magisch verhaal in te duiken, of nog beter gezegd serie, want er is ook een vervolg op het verhaal, dat maakt me des te nieuwsgieriger. Ik ben namelijk dol op series, want dat betekend nog een groter avontuur.


Conclusie:

We volgen het verhaal van Lara die opgroeit in een land waar haar magie en haar krachten verboden zijn. Ze probeert ze te onderdrukken, maar hoe meer dat ze dat probeert, hoe erger de magie er aan alle kanten uit wilt. Je bouwt als lezer met het hoofdpersonage Lara een band op, je leert haar beter kennen en haar situatie begrijpen. Hoe sterker ik die band voelde, des te meer dat ik in het verhaal gezogen werd.

S. Christina heeft de verschillende personages allemaal krachtig tot uiting weten te brengen in het verhaal. Ieder personage heeft een krachtige eigen persoonlijkheid en vooral de hoofdpersoon Lara heeft ze ijzersterk neer weten te zetten. Je kan je als lezer helemaal identificeren met Lara en de situatie waarin ze zich bevindt, waardoor je echt in het verhaal belandt.

Het verhaal is vlot en krachtig geschreven, het leest heerlijk weg. Er zit een goed ritme in het verhaal waardoor dat je als lezer goed in het verhaal blijft zitten. De verhaallijn is sterk opgebouwd, het neemt af en toe hele onverwachte wendingen en zeker het plot houdt je als lezer op het puntje van je stoel. Het is een heerlijk magisch, origineel en avontuurlijk verhaal. De hele situatie en alle gebeurtenissen in het verhaal worden goed en duidelijk beschreven waardoor je ook daarvan als lezer een goed beeld krijgt en je echt kan inleven in het verhaal zonder dat het langdradig wordt.


Ook de onderliggende boodschap die S. Christina je als lezer wilt bijbrengen komt voor mij duidelijk uit het verhaal naar boven. Het uitsluiten van bepaalde groeperingen of culturen vanwege het onbekende of de angst daarvoor. Juist de uitsluiting en het benadrukken van het verschil maakt het probleem groter.

Ik zat zo in het verhaal dat ik er als lezer van baalde dat het verhaal was afgelopen. Ik wilde niets liever dan nog meer over Lara en de situatie te weten te komen en wat er nu verder zou gaan gebeuren. Gelukkig is deel 2 van deze serie 'Leger van schaduw en storm' inmiddels al verschenen, want ik wil weten hoe dit verder gaat.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page