top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Heksenvrees – Gaby Raaijmakers

Van Uitgeverij Zilverspoor kreeg ik de kans deze veelbelovende fantasie te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789463085120 | fabruari 2024 | Epub | Uitgeverij Zilverspoor | Prijs €10,99 | Paperback €24,95


Voor het lezen:

De prachtig geïllustreerde cover weet direct mijn aandacht te trekken en me nieuwsgierig te maken naar het magische en fantasierijke verhaal. De cover straalt dit in ieder geval wel uit. Op de cover zien we een illustratie van een zee met een rot met daarop drie strijders vechten tegen een reusachtige blauwe draak. Het is het eerste deel van een serie en het eerste boek van Gaby Raaijmakers dat ik ga lezen. Ik ben heel erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Een schip reist naar Tsi Chauï maar raakt van koers, waardoor ze in gevaarlijke wateren terecht komen en ze worden aangevallen door een zeedraak. Creed, Elnoril en Grór bereiken ternauwernood het land. Daar zijn ze beland in een wereld die doordrenkt is van de magie en waar draken als goden vereerd en aanbeden worden. Op dit eiland heeft elk dorp en stad een heks dat de plaatselijke bevolking onderdrukt en in hun greep weet te houden. Creed, Elnoril en Grór bieden de heksen te verslaan in ruil voor hulp. Helaas is het verslaan van de heksen niet zo eenvoudig als dat ze dachten. Ze moeten strijden tegen onzichtbare vijanden, heksen die kinderen stelen, mensen kunnen manipuleren en je dromen kunnen beïnvloeden. Creed, Elnoril en Grór moeten samenwerken en hun krachten bundelen. Maar vertrouwen ze elkaar voldoende? Zeker omdat iedereen zijn eigen plannen en motieven heeft, daarbij lijkt Creed ook een raadselachtige connectie met het eiland te hebben. Dan komt Elnoril hele andere duistere krachten tegen op zijn pad, hiermee staat de toekomst van het hele eiland op het spel.

 

Mijn ervaring:

Voor wie op zoek is naar een spannend, magisch en fantasierijk avontuur zit met dit boek perfect. Gaby Raaijmakers heeft een enorme fantasierijke, vlotte en levendige schrijfstijl, waarmee ze je mee neemt naar een magisch eiland met magie, draken en heksen.


Het verhaal volgt verschillende personages en die elkaar op vrij korte stukken van elkaar afwisselen. De personages zijn erg divers, uniek en hebben een duidelijke eigen kijk en visie op de gebeurtenissen en de wendingen die het avontuur neemt. Doordat je iedere keer wisselt, krijg je als lezer iets meer diepgang in de personages en ervaar je als lezer het spanningsveld tussen de personages. Aangezien het een nieuwe ontdekkingsreis is voor Creed, Elnoril en Grór worden de personages die ze tegenkomen tijdens hun tocht op natuurlijke wijze geïntroduceerd. Ik vind het daarbij ook erg sterk dat Gaby Raaijmakers ook vrouwen bij de groep laat aansluiten.


Het verhaal heeft een mooie spanningsopbouw. Het verhaal heeft een rustige start waarbij je leest van de zeereis die misloopt na een aanval met een zeedraak waardoor Creed, Elnoril en Grór op een eiland stranden. Vervolgens reist het gezelschap verschillende dorpen en steden af die duidelijk door middel van nieuwe delen worden neergezet. Het is een mooi avontuur waarbij ze in ieder dorp of stad tegen verrassende, spannende en actievolle gebeurtenissen aanlopen. Wel eindigt het eerste deel met een open einde waardoor ik hoop dat deel twee snel gaat volgen.


Heksenvrees is het eerste deel van een avontuurlijke, magische en spannende serie. Het verhaal is levendig, vlot en met veel fantasie geschreven. Hierdoor weet het verhaal je meermaals te verrassen. Het verhaal eindigt wel met een open einde, waardoor ik vol spanning wacht op het vervolg.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️



11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page