top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Helemaal Zoë - Susan van Eyck

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans om deze feelgoodbundel te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789026170003 | 05 december 2023 | 304 pagina's Uitgeverij de Fontein | Prijs €15,00


Voor het lezen:

Deze verschillende novelles stonden al op mijn verlanglijst. Nu de paperback verschijnt met de bundel van alle 3 de novelles is het direct de uitgesproken kans om eindelijk de verhalen van Susan van Eyck te gaan ontdekken. Ik heb nog niet eerder iets van deze schrijfster gelezen. Wel heb ik door recensies van anderen hoge verwachtingen. De vrolijke cover van een dromende jonge vrouw achter een laptop met een besuikerd croissantje, roept direct het feelgood gevoel bij me op.

 

Het verhaal:

Een bundel van 3 novelles in 1 paperback! Zoë heeft een saaie kantoorbaan en kan net al haar rekeningen betalen. Sinds haar studie woont ze in een huis met Robin. Hij heeft het wel voor elkaar, en heeft een succesvol eigen bedrijf. Ook de liefde lijkt Zoë te hebben overgeslagen, haar droom is nog altijd om een succesvol schrijfster te worden, helaas komt daar in werkelijkheid weinig van terecht.Zoë besluit zich daarbij neer te leggen en besluit alles op alles te zetten om haar droom te laten slagen. Zou het Zoë lukken haar wilde plannen waar te maken? Of zit de oplossing van haar problemen in iets anders?

‘Helemaal Zoë’ is de bundeling van de drie novelles in de ‘De wereld van Zoë’-serie van Susan van Eyck (1. Een perfect moment; 2. Een perfecte bestemming; 3. Een perfect plan).

 

Mijn ervaring:

Wat een heerlijk vlotte, levendige en sprankelende novelle bundel. Het zijn drie verschillende verhalen die prachtig op elkaar aansluiten en daarmee het verloop van het leven van Zoë vertellen met een hoop hilariteit, drama, ontroerende en leuke momenten.


Susan van Eyck heeft een ontzettend levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl. Het verhaal leest heerlijk vlot en snel weg waardoor je ongeremd kan genieten van deze heerlijke verhalenbundel.


Het personage Zoë is neergezet als een redelijk doorsnee jongvolwassenen die echt nog zoekende is naar haar weg en identiteit in de wereld. Hierdoor zullen veel jonge lezers zich hierin herkennen en door haar open en kwetsbare persoonlijkheid wist ze gelijk iets bij me los te maken. Ook haar beste vriendin Eveline en haar huisgenoot Robin zijn geweldig, liefdevol en als warme en zorgzame mensen neergezet. De vriendschap tussen hen en Zoë is ook op prachtige wijze verwoord.


Het verhaal heeft een heerlijke, leuke en grappige verhaallijn. Het verhaal kent heerlijke (soms over de top) drama, humor, ontroerende en mooie momenten. Ondanks dat Zoë bij tijden echt een dramaqueen kan zijn, wat Susan van Eyck met een knipoog en de nodige humor weet te beschrijven, is het niet té. Het verhaal zit op vele vlakken vol wendingen en gebeurtenissen waardoor het een realistisch en erg leuk verhaal is waar je geen genoeg van kan krijgen. Het is echt een verhaal dat je even compleet de wereld laat vergeten en geniet van de capriolen en het hectische en niet perfecte leven van Zoë. Met een prachtig einde sluit de verhalenbundel af.


Helemaal Zoë is echt een feelgood om even met de nodige drama, hilariteit en heerlijke ups en downs te kunnen wegdromen van het niet zo perfecte leven van Zoë. Het verhaal is een bundel van drie novelles die het leven van Zoë volgen. Het is ontzettend vlot en levendig geschreven en wanneer je hieraan begint, leg je het boek niet meer weg voordat het uit is. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page