top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hellenacht – Erik Jan Tillema

Ik kreeg van Uitgeverij Clavis young adult de kans dit veelbelovende boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Hardcover | 9789044848601 | 31 maart 2023 | 120 pagina's Uitgeverij Clavis Young Adult| Prijs €16,95


Voor het lezen:

Ik ben dol op young adults. Toen ik de cover en titel van dit boek zag, werd mijn interesse gelijk gewekt. De uitnodigende cover van een duistere nacht met bliksemflitsen en de sterke typografie zorgen ervoor dat ik het boek zonder twijfel wil lezen. Het wordt het eerste boek van Erik Jan Tillema dat ik ga lezen, dus ik ben erg benieuwd naar zijn schrijfstijl. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Emma en haar vriendinnen houden hun wekelijkse chill avond met Netflix, pizza en stiekem Bacardi-cola. In het begin kunnen ze er nog om lachen, knipperende lampen en vreemde geluiden. Maar al snel wordt het beangstigend en bedreigend. Helemaal als een oude vrouw in het huis verschijnt. Iemand heeft het op Emma gemunt. Maar waarom? Wat is er aan de hand?

 

Mijn ervaring:

Wat me direct opvalt is dat Erik Jan Tillema een onwijs vlotte en krachtige schrijfstijl heeft waardoor er een heerlijk tempo in de verhaallijn zit en het boek ongelofelijk lekker en prettig wegleest. Hij heeft goed rekening gehouden met zijn lezers en het boek is geschikt vanaf ongeveer 13/14 jaar.. Voordat ik het weet zit ik ook compleet in het verhaal, daarbij heeft het boek korte hoofdstukken, waardoor je snel geneigd bent om nog even een hoofdstuk te lezen.


Het hoofdpersonage Emma is goed neergezet, het is mooi hoe Erik Jan Tillema zowel een sterke verhaallijn weet neer te zetten als enorm goed de emoties en gevoelens van Emma weet te verwoorden. De verhaallijn is sterk neergezet, waardoor hij je als lezer constant nieuwsgierig weet te maken naar wat er achter de gebeurtenissen zit. De spanningsboog bouwt hij gedurende het verhaal op enorm sterke wijze op. Het is een bovennatuurlijke horror, maar Erik Jan Tillema heeft de verhaallijn zo weten neer te zetten, dat je geen moment twijfelt aan de geloofwaardigheid van de verhaallijn. Het plot is sterk, krachtig en geeft eindelijk het verlossende antwoord op de gebeurtenissen.


Hellenacht is een enorm vlot en krachtig geschreven boek dat een enorm sterke en spannende verhaallijn bevat. Het is geschikt vanaf ongeveer 13/14 jaar, waar Erik Jan Tillema goed rekening mee heeft gehouden. Hij weet gedurende de verhaallijn de spanningsboog enorm goed op te bouwen, waarbij je pas met het plot het verlossende antwoord krijgt op alle gebeurtenissen. Een onwijs tof boek, een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page