top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het bedrog met de amethyst – Hasko van Dalen

Van Uitgeverij Palmslag, kreeg ik het eerste deel van deze detective/thriller serie die ook losstaand gelezen kan worden.

Nederlands | Paperback | 9789493059757 | 8 februari 2021 | Uitgeverij Palmslag | Prijs €20,95


Voor het lezen:

Na het lezen van het derde deel van deze spannende privédetective serie werd ik nieuwsgierig naar de vorige twee delen. Van Uitgeverij Palmslag kreeg ik deel één. Super bedankt! Ik heb na het lezen van deel drie erg hoge verwachtingen en ik hoop wederom een spannend verhaal met mooie en onverwachte wendingen. De covers van de serie sluiten mooi op elkaar aan.

 

Het verhaal:

Otto Klein is werkzaam als privédetective. Dan komt Ulrika Berger zijn kantoor binnen met een nieuwe en verrassende opdracht. Hij moet haar vriend Markus Meyer opsporen. Door de hoeveelheid geld die Ulrika hem biedt gaat Otto gelijk overstag, al had hij natuurlijk kunnen bedenken dat dat bedrag niet zomaar geboden werd. Ulrika vertelt hem een fantastisch verhaal over een kostbaar scheepsmodel, internationale drugssmokkel en een corrupte Amerikaanse politicus. In het hoofd van Otto ontstaan enorm veel vragen. Wie zijn de mannen die Ulrika constant achtervolgen? Waar is Markus gebleven na de aanslag op zijn auto? Wie is er echt te vertrouwen? Gedurende het verhaal blijkt alles toch net wat anders in elkaar te zitten en is het bedrog erger dan Otto zich had kunnen voorstellen.

 

Mijn ervaring:

Met een heerlijke inleiding die begint met.. "Het begon op een maandagmorgen.." wordt je dit spannende detective verhaal ingetrokken. In het eerste deel wordt Otto, de privédetective, nu wat uitgebreider beschreven dan in het derde deel het geval was, waardoor ik nu een nog completer beeld van het personage krijg. Ook de andere personages zijn goed, gevarieerd en divers uiteengezet. Zo ontstaat er een levendig en realistisch verhaal.


Het verhaal heeft een spannende, sterke en goede opbouw. Naarmate het verhaal vordert wordt de verhaallijn steeds breder, waardoor het verhaal erg interessant en boeiend blijft. Er zitten verrassende, opmerkelijke en spannende wendingen in de verhaallijn die er ook voor zorgen dat je tot het einde in spanning zit hoe het verhaal en de zaak nu daadwerkelijk in elkaar zitten. Het is echt een puzzel en ik merkte dat ik tijdens het lezen ook echt mee dacht over de zaak en de dader. De plottwist was verrassend en gaf echt een extra kracht aan het goede verhaal.


Hasko van Dalen heeft een vlotte en levendige schrijfstijl. Gedurende het verhaal vertraagt en versnelt hij de verhaallijn op de juiste momenten om de spanning te verhogen of juist de nieuwsgierigheid te wekken en in detail te treden.


Het bedrog van met de Amethyst is een spannende en goed geschreven detective serie. Dit is het eerste deel van de serie, maar de serie is ook losstaand goed te lezen. Hasko van Dalen heeft een vlotte en levendige schrijfstijl. Hij zet een sterke verhaallijn neer, die gedurende het verhaal breder wordt. Ook wordt je als lezer aan het denken gezet over het oplossen van de zaak. Er zitten goede en verrassende wendingen in het verhaal. Ik heb erg genoten.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page