top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het begint met een geheim – Danielle van Helden

Ik kreeg van Zin in Feelgood de kans om dit e-book te lezen en recenseren. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789021030418 | Druk: 1 | augustus 2022 | 225 pagina's | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €3,99


Voor het lezen:

Ik had de aankondiging van dit nieuwe e-book van Danielle van Helden al vaak voorbij zien komen op social media. Aangezien ze een nieuw schrijverstalent is, ben ik enorm nieuwsgierig om haar nieuwe verhaal en haar schrijfstijl te gaan ontdekken. Van Zin voor Feelgood, kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Daar ben ik echt onwijs blij mee. Dus zodra het e-book in mijn mailbox viel, ben ik gelijk in het boek gedoken. Ik hoop en verwacht een goed verhaal met een heftig thema, maar wel heerlijk luchtig en met de nodige humor zoals je van een feelgood mag verwachten.

 

Het verhaal:

Het leven van Suus staat al een tijdje stil, ze is gestopt met de kunstacademie en werkt al jaren in dezelfde kringloopwinkel. Terwijl ze droomt van een leven waarin ze met haar teken en schilderkunsten haar geld kan verdienen. Ook in de liefde gebeurt er niks.

Dan regelt haar baas en beste vriend Stan een blind date. Het blijkt een regelrechte ramp. Net wanneer ze denkt dat 't niet erger kan worden, veroorzaakt Suus een ernstig ongeluk.

Suus wordt gearresteerd en moet een nacht in de cel doorbrengen. Op het politiebureau ontdekt ze dat door haar toedoen de zeventienjarige Emma in het ziekenhuis is beland.

Suus besluit haar op te zoeken in het ziekenhuis, het klikt goed tussen de twee, maar de echte reden van het bezoek van Suus houdt ze achterwege. Wat zijn de gevolgen als je een geheim voor je houdt?

 

Mijn ervaring:

Zonder twijfel heeft Danielle van Helden een heerlijke feelgood schrijfstijl. Ze schrijft vlot, krachtig en vol gevoel. Daardoor wordt je ook gemakkelijk vanaf de eerste bladzijde mee het verhaal van Suus ingezogen. Het leven van Suus is best een zootje en als je als lezer dan nog niet met Suus mee kan leven, weet Danielle er nog even een schepje bovenop te doen dan er een nog grotere ellende van te maken. Het karakter Suus heeft Danielle enorm goed neergezet. Ook de andere karakters in het verhaal heeft Danielle ver genoeg uitgediept voor het verhaal.


De verhaallijn is goed neergezet. Danielle heeft een heftig onderwerp in haar feelgood aan bod laten komen, maar door haar luchtige schrijfstijl en flinke dosis humor, wordt het verhaal geen moment echt zwaar. Natuurlijk kent het verhaal, zoals je van een feelgood mag verwachten, heerlijke ups en downs. Daarnaast neemt de verhaallijn leuke wendingen waardoor het verhaal enorm leuk blijft. Suus weet toch keer op keer er weer een zooitje van te maken.

Het plot was wel enigszins te verwachten, maar viel absoluut niet tegen, want door het plot vielen wel echt alle stukjes mooi op hun plek. Het is een eigentijds en origineel verhaal geworden.


Ik ben blij verrast van dit originele debuut van Danielle van Helden. Ze weet in haar feelgood een heftig thema te gebruiken, maar weet het zo te verwerken dat het een heerlijk luchtig en goed verhaal is met een flinke dosis humor. Ik heb echt genoten van deze feelgood en raad iedere feelgood-liefhebber dan ook aan deze te gaan lezen. Ik kan niets anders zeggen, dan dat ik uitkijk naar de volgende boeken en verhalen van Danielle van Helden.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page